Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Μάρτιος 2018

• Στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης περιμετρικών τοίχων.
• Στο φρέαρ Κομνηνού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης τοιχώματος φρέατος.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης πλακών γρανίτη στο δάπεδο της δυτικής αποβάθρας.
Στο φρέαρ Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μόνιμης επένδυσης τοιχώματος φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κλιμακοστασίου.
Στο φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης κεφαλοδέσμου και στηθαίου.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης κεφαλοδέσμου πασσάλων.
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης από Χ.Θ. 5+256,80 έως Χ.Θ. 5+222,22, υδατοστεγάνωσης από 5+256,80 έως Χ.Θ. 5+222,22 και μόνιμης επένδυσης πλάκας πυθμένα (ανάστροφο τόξο) από 5+255,80 έως Χ.Θ. 5+223,99. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης περιμετρικών τοιχωμάτων από 5+255,80 έως Χ.Θ. 5+223,99.
Στη βόρεια είσοδο του σταθμού – cut and cover εισόδων 2 και 3, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης.
Στο φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης και πιστοποίησης οικοδομικού γερανού.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποστράγγισης και υδατοστεγάνωσης θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας Η/Μ, στο επίπεδο -3.
Στην κύρια σήραγγα του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης. Στο νότιο φρέαρ αερισμού (οδός Κουμουνδούρου), ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της συνδετήριας σήραγγας. Στο βόρειο φρέαρ αερισμού, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 5ου επιπέδου φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 6ου φρέατος.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και προένταση αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 1ου επιπέδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής κυρίως σταθμού, στο 3ο επίπεδο, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης, θερμομόνωσης και προέντασης αντηρίδων προσωρινής αντιστήριξης 2ου επιπέδου.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διάστρωσης και προετοιμασίας για βαφή βιομηχανικών δαπέδων, στο επίπεδο Η/Μ (επίπεδο -1), καθώς και κατασκευής απόληξης κύριας εισόδου.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Κοραή, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση οπλισμών τοιχίων και θόλου μόνιμης επένδυσης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκυροδετήσεις τοιχίων μόνιμης επένδυσης.
Στη σήραγγα πρόσβασης πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση οπλισμών τοιχίων και θόλου καθώς και η σκυροδέτηση τοιχίων μόνιμης επένδυσης.
Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φρέατος έως -7,70.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %).

Print Friendly, PDF & Email
WCAG