Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – Μονοδρόμηση των οδών Δωδεκανήσου και 26ης Οκτωβρίου

Για την κατασκευή του Σταθμού Δημοκρατίας και της Διακλάδωσης της Βασικής Γραμμής του Μετρό προς την Σταυρούπολη θα ξεκινήσει την Πέμπτη 13/12/2007, στις 20:00 η υλοποίηση της μονοδρόμησης των οδών 26ης Οκτωβρίου και Δωδεκανήσου. Από τις 05:00 πμ της Παρασκευής 14/12/2007, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Μονοδρομείται η οδός Δωδεκανήσου, με κατεύθυνση πορείας προς την οδό Πολυτεχνείου από την Πλατεία Δημοκρατίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου.

Παράλληλα:

  Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερες τις πλευρές της οδού Δωδεκανήσου, από
την Πλατεία Δημοκρατίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου.
  Απαγορεύεται η δεξιά στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Πολυτεχνείου, Βαλαωρίτου, Φράγκων και Λέοντος
Σοφού προς την οδό Δωδεκανήσου.
  Επιτρέπεται η αριστερή στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Βαλαωρίτου και την οδό Λέοντος Σοφού προς την
οδό Δωδεκανήσου.
  Διατηρείται η απαγόρευση της αριστερής στροφής όλων των οχημάτων από την οδό Ολυμπίου Διαμαντή (κατεύθυνση
προς ανατολικά) προς την οδό Δωδεκανήσου.

2. Μονοδρομείται η οδός 26ης Οκτωβρίου από τον κόμβο Δικαστηρίων μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας, με κατεύθυνση πορείας προς την Πλατεία Δημοκρατίας.

Παράλληλα:

  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερες τις πλευρές της οδού 26ης Οκτωβρίου, από τον κόμβο Δικαστηρίων μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας.
  • Απαγορεύεται η αριστερή στροφή όλων των οχημάτων που εξέρχονται από τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης που υπάρχει μεταξύ του Δικαστικού Μεγάρου και του κτιρίου του Ο.Τ.Ε. προς την οδό 26ης Οκτωβρίου.
  • Απαγορεύεται η δεξιά στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς ανατολικά) προς την οδό 26ης Οκτωβρίου.
  • Απαγορεύεται η αριστερή στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Εγνατία (ρεύμα πορείας προς δυτικά) προς την οδό 26ης Οκτωβρίου.
  • Απαγορεύεται η δεξιά στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Σαπφούς προς την οδό 26ης Οκτωβρίου.
  • Επιτρέπεται πλέον η απευθείας κίνηση όλων των οχημάτων από την οδό 26ης Οκτωβρίου προς την οδό Λαγκαδά.

3. Η οδός Μοναστηρίου θα διαθέτει πλέον δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση από τη συμβολή της με την οδό Μιχαήλ Καλού μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου.

4. Μετατρέπονται σε αδιέξοδο οι οδοί Οδυσσέως, Ενωτικών και Προμηθέως στο τμήμα τους από την οδό Αισώπου μέχρι την οδό Μοναστηρίου.

5. Η οδός Μιχαήλ Καλού θα διαθέτει τρεις λωρίδες καθόδου, από την οδό Αφροδίτης προς την οδό Μοναστηρίου, και μία λωρίδα ανόδου αντίστοιχα.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόηση και τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου και πολύπλοκου έργου, της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το Γραφείο Επικοινωνίας (τηλ. 2310-526220) της εταιρείας βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ζήτημα σχετικά με το μεγάλο αυτό έργο.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG