Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε την έναρξη συναρμολόγησης του πρώτου Μετροπόντικα

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε την έναρξη συναρμολόγησης του πρώτου Μετροπόντικα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τα εμπόδια, που είναι φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι μετατοπίσεις των δικτύων και ανάλογα συναφή, έχουν πια ξεπεραστεί. Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες σε 13 εργοτάξια και έχει ξεκινήσει, όπως είδαμε, η συναρμολόγηση του πρώτου ‘’μετροπόντικα’’, έτσι ώστε, σύντομα, να αρχίσει η εκσκαφή της σήραγγας του Μετρό κάτω από την πόλη.

Θέλω να τονίσω ότι, εκτός από την προφανή συγκοινωνιακή σπουδαιότητά του, το έργο του Μετρό συνιστά τη μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Αποτελέσματα αυτής της ανασκαφής είδαμε μόλις πρόσφατα, με την ανακάλυψη των τεσσάρων χρυσών στεφανιών και εκατοντάδων αρχαίων νομισμάτων. Όλα τα ευρήματα θα στεγαστούν στο Αλκαζάρ, που με την κυβερνητική χρηματοδότηση μετατρέπεται σ’ ένα σύγχρονο μουσείο.

Σύντομα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να μετακινούνται με το δικό τους Μετρό. Και δεν σταματάμε εκεί, καθώς ήδη προγραμματίζουμε τις πρώτες επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, προς την Καλαμαριά, στα ανατολικά και προς τη Σταυρούπολη, στα δυτικά. Όλα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη.

AM_Thess_NSS_prime_minister_sep_08_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG