Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Επίσκεψη του κ. Ιωάννη Οικονομίδη, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Επίσκεψη του κ. Ιωάννη Οικονομίδη, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο κ. Χρήστος Τσίτουρας, Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., ξενάγησε, σήμερα, τον κ. Ιωάννη Οικονομίδη, Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, στα κεντρικά εργοτάξια του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, στο εργοτάξιο του Σταθμού Ευκλείδη, ο κ. Ιωάννης Οικονομίδης δήλωσε: «Σήμερα, σε όλα τα μέτωπα του Μετρό, υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος και οι δύο Μετροπόντικες κατασκευάζουν τις σήραγγες του έργου, με εντατικούς ρυθμούς. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι μια επένδυση ύψους 1,5 δις. €, που θα αναβαθμίσει καθοριστικά την πόλη.»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε ότι: «Εθνικά έργα όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να μένουν μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση χαμένος είναι μόνο ο πολίτης της Θεσσαλονίκης και η εθνική οικονομία. Για άλλη μία φορά, κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς της πόλης να αγκαλιάσουν το έργο, προκειμένου το Μετρό της Θεσσαλονίκης να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ήδη, τους τελευταίους μήνες η κατασκευή του Μετρό εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και το χρονοδιάγραμμα των αρχαιολογικών ανασκαφών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα έργο για το οποίο συμπλέουν οι προσδοκίες όλων των κατοίκων της πόλης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Print Friendly, PDF & Email
WCAG