Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης καταθέτουν τις προτάσεις τους για τις επεκτάσεις του Μετρό

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης καταθέτουν τις προτάσεις τους για τις επεκτάσεις του Μετρό

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης και των Δημάρχων των Δυτικών Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αντικείμενο τη συνεργασία για την εξεύρεση των λύσεων που θα εξυπηρετούν με βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, των δυτικών συνοικιών όπως και του μητροπολιτικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, μετείχε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Διευθυντής Μελετών κ. Παναγιώτης Κλήμης.

Επίσης, μετείχαν: ο Πρόεδρος της Ε.Ε. του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης καθ. Πάνος Σταθακόπουλος και οι Δήμαρχοι   Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, Aμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Ευόσμου – Ελευθερίου Κορδελιού κ. Στάθης Λαφαζανίδης και  Συκεών – Νεάπολης κ. Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Τσίτουρας τόνισε προς τους Δημάρχους, ότι πρόθεση της διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε. , είναι η συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, επιλογή  κρίσιμη, ιδίως στη φάση σχεδιασμού και προμελέτης των επεκτάσεων προς τα δυτικά. Ο Πρόεδρος της εταιρείας, διαβεβαίωσε ότι η Αττικό Μετρό/ Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού εξετάσει , με τεχνοκρατικά αλλά και κοινωνικά  κριτήρια, τις προτάσεις των Δημοτικών Αρχών , θα συμβάλλει με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της στην αποτύπωση και προώθησή τους, έτσι ώστε η ωρίμανση των έργων να επιτρέπει την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Οι Δήμαρχοι των δυτικών περιοχών, δεσμεύτηκαν, στο επόμενο δίμηνο, να επεξεργαστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όσον αφορά τις υπό μελέτη επεκτάσεις,  για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των κατοίκων των πόλεών τους.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG