Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ «Σύστημα σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας»

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ «Σύστημα σηματοδότησης των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας»

Σήμερα, μετά την πολιτική απεμπλοκή του θέματος, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της εταιρείας SIEMENS Α.G., ύψους 41,5 εκ. ευρώ, για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης στις επεκτάσεις του Μετρό προς το Χαϊδάρι, Ανθούπολη και το Ελληνικό. Την Αττικό Μετρό Α.Ε. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος κος. Χρήστος Τσίτουρας, ενώ τον ανάδοχο του έργου εκπροσώπησε ο κ. Frank Gerken, υπεύθυνος για τα αντίστοιχα έργα της εταιρείας διεθνώς.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ κ. Μ. Βορίδη, του Υφυπουργού κ. Γ. Μαγκριώτη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, κ. Ι. Οικονομίδη και κ. Αρ. Μπουρδάρα. Επίσης παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Αγ. Δημητρίου κα. Μ. Ανδρούτσου, Αλίμου κ. Θ. Ορφανός, Ηλιούπολης κ. Β. Βαλασόπουλος, Αργυρούπολης – Ελληνικού κ. Χ. Κορτζίδης, Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, Αιγάλεω κ. Χ. Καρδαράς και Αγ. Βαρβάρας κ. Γ. Καπλάνης, δηλαδή των περιοχών όπου θα λειτουργήσουν οι 7 νέοι σταθμοί του Μετρό. Τέλος, παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των ΟΑΣΑ κ. Δ. Δημητρίου και ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Κ. Βασιλειάδης, τα μέλη της Διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων της εταιρείας.

Με την ανάθεση αυτού του έργου επιλύεται η τελευταία εκκρεμότητα για την λειτουργία των 7 νέων σταθμών του Μετρό, των οποίων η υπόλοιπη κατασκευή έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του συστήματος σηματοδότησης, τόσο τα δυτικά, όσο και τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου θα αποκτήσουν σταδιακά εντός του 2013 συνολικά 7 σύγχρονους σταθμούς Mετρό: «Ηλιούπολη», «’Aλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Περιστέρι», «Ανθούπολη» και «Αγ. Μαρίνα», ενώ παράλληλα 17 νέοι συρμοί τελευταίας τεχνολογίας θα υποστηρίξουν την ασφαλή και άνετη μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Με τη λειτουργία των 7 νέων σταθμών θα εξυπηρετούνται συνολικά 160.000 επιβάτες, ενώ παράλληλα αναμένεται μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 30.000 περίπου ημερησίως, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας στις περιοχές κυρίως των δήμων που προαναφέρθηκαν, αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντος, καθώς θα μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 130 τόνους ημερησίως.

Με την λειτουργία των 7 νέων σταθμών, καθώς και της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά, η Αττική θα διαθέτει δίκτυο Μετρό (Γραμμές 2 & 3) συνολικού μήκους 68 χλμ με 47 σταθμούς (συμπεριλαμβανομένου και του επίγειου τμήματος προς το Αεροδρόμιο) και θα εξυπηρετεί συνολικά ημερησίως 1.060.000 επιβάτες.

Δείτε εδώ την παρουσίαση για το Σύστημα Σηματοδότησης.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG