Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Ενημέρωση Επιτρόπου για θέματα της Αττικό Μετρό

Η Επίτροπος για θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστήμης κυρία Máire Geoghegan-Quinn επισκέφθηκε το περίπτερο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου για την Έρευνα στον τομέα των Μεταφορών (Transport Research Arena – TRA 2012) που διοργανώνεται στη χώρα μας και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜ κ. Χρήστος Τσίτουρας ενημέρωσε την Επίτροπο σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας, για τα έργα που ήδη προωθούνται και για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας, καθώς και για την επικείμενη συμμετοχή της ΑΜ σε συναφή με το αντικείμενό της ερευνητικά προγράμματα.

Τέλος, ενημέρωσε την Επίτροπο για τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα έργα της ΑΜ, δεδομένου ότι για τη λειτουργία του Μετρό απαιτείται η σχεδίαση, η ενσωμάτωση και ο συντονισμός 46 διαφορετικών και απόλυτα εξειδικευμένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Τα ανωτέρω διασφαλίζουν την εύρυθμη, ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των έργων του Μετρό, που έχουν υψηλή προτεραιότητα στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας στις αστικές περιοχές, η οποία αποτελεί βασικό στόχο της Κοινότητας στον τομέα των μεταφορών.

AM_Press_24.04.2012_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG