Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στην Αθήνα

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Σύμφωνο συνεργασίας για την υλοποίηση του κεντρικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στην Αθήνα

Υπεγράφη στις 30.05.2012, παρουσία του Υπουργού ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Σ. Σιμόπουλου, το Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την υλοποίηση του ΚΣΥΛ στην περιοχή Ελαιώνας του Δήμου Αιγάλεω, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Χρ. Τσίτουρα, το Δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Χρ. Καρδαρά, και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Κεντρικός Σταθμός Αθηνών Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδος» των ΚΤΕΛ, κ. Σοφ. Φάτσιο. Το έργο προβλέπεται να κατασκευασθεί υπεράνω τμήματος του προσφάτως κατασκευασθέντος αμαξοστασίου του Μετρό και πλησίον του Σταθμού Μετρό ΕΛΑΙΩΝΑΣ, όπως σχετικώς προβλέπεται στο ΠΔ 750δ/2005 του Οργανισμού της Αθήνας.

Κοινός στόχος στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είναι η υλοποίηση ενός σύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων, ο οποίος θα αλλάξει ριζικά τα σημερινά δεδομένα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των υπεραστικών λεωφορείων στους σταθμούς του Κηφισού και της οδού Λιοσίων και ο οποίος θα δώσει παράλληλα αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.

Επιδίωξη για το έργο του ΚΣΥΛ είναι:

  • Να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό των υπεραστικών λεωφορείων, που ανέρχεται σε 10 εκατομ. περίπου επιβάτες ετησίως, επιτρέποντας κατά τρόπο οργανωμένο τις μετεπιβιβάσεις από όλα τα αστικά μέσα μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, ΙΧ, Ταξί).
  • Να σχεδιασθεί αρχιτεκτονικά ένα έργο με υψηλό επίπεδο αισθητικής, αποτελώντας τοπόσημο για την περιοχή και πόλο έλξης εμπορικών ή άλλων δραστηριοτήτων.
  • Να κινητοποιήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη ή ολοκλήρωση των δικτύων αστικής υποδομής (π.χ. τοπικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ΟΚΩ) που λείπουν στην περιοχή αυτή του Ελαιώνα.
  • Να συμβάλει σημαντικά στην πολεοδομική αναδιάρθρωση της περιοχής που σήμερα είναι κυρίως βιομηχανικού – χονδρεμπορικού χαρακτήρα, σε περιοχή με σύγχρονες επιχειρήσεις τριτογενούς κυρίως τομέα.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό αποτελεί κατ’ ουσίαν ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 90 εκατομ € και η υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών (Παραχωρησιούχος).

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα αναλάβει τον ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του μέχρι το στάδιο ολοκλήρωσης της κατασκευής, προκειμένου να διασφαλισθεί η επιθυμητή ποιότητα και αρτιότητα του έργου.Τέλος, ο Δήμος Αιγάλεω αναμένεται να συμβάλλει στη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των απαιτούμενων αδειών για τον ΚΣΥΛ και να υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG