Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ειδικότερα με το Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας του (ΕΑΤ-ΕΜΠ) πραγματοποίησε στη σεισμική τράπεζα του εργαστηρίου δοκιμή βαθμονόμησης των επιταχυνσιογράφων που έχουν εγκατασταθεί στους σταθμούς του Μετρό. Μετά τη βαθμονόμισή τους η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., σε συνεργασία με το (ΕΑΤ-ΕΜΠ), θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα των σταθμών του Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τον ισχυρό σεισμό του 1999 στην Αθήνα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ με τα όργανα αυτά κατέγραψε και παρέδωσε στην Πολιτεία πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα σε διαφορετικές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν αφενός μεν για τη μελέτη των επιδράσεων του σεισμού στις κατασκευές αφετέρου δε για την επικαιροποίηση του αντισεισμικού κανονισμού.

Τόσο στην επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά όσο και στο Μετρό Θεσσαλονίκης έχει προδιαγραφεί η τοποθέτηση παρόμοιων και πιο εξελιγμένων οργάνων για τη σεισμική παρακολούθηση των όλων των σταθμών του δικτύου.

Οι προαναφερόμενες δραστηριότητες καταδεικνύουν την ευαισθησία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. στο θέμα της αντισεισμικής προστασίας, όχι μόνο των σταθμών του δικτύου της, αλλά και γενικότερα του αστικού ιστού στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

AM_Press_31.05.2012_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG