ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθ. Σίμου Σιμόπουλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων καθηγητής Σίμος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιάννη Οικονομίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστο Τσίτουρα.

Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Εταιρείας μετά από συσκέψεις με εκπροσώπους της Αναδόχου Κοινοπραξίας κατασκευής του έργου, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης και τις διοικήσεις των Σωματείων των Εργαζομένων στην Ανάδοχο Κοινοπραξία, ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ομαλή συνέχιση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για την ομαλή συνέχιση του έργου και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους της Αναδόχου Κοινοπραξίας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Αστικό Σχεδιασμό, την Πολεοδομία και τα Δίκτυα κ. Ανδρέας Κουράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Ελεύθερων Χώρων και, μέλος δ.σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης κ.Γιώργος Κωνσταντινίδης. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συσκέψεις με το Νόμιμο Εκπρόσωπο της Αναδόχου Κοινοπραξίας κ.Μιχάλη Σίμα και τους Προέδρους των Σωματείων των εργαζομένων κ. Χάρη Κυπριανίδη και κ. Γιώργο Κόκκινο καθώς και των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίτουρας, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, κατανοώντας τη δύσκολη θέση των εργαζομένων στην Ανάδοχο Κοινοπραξία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αδυναμίας της να πληρώσει έγκαιρα το προσωπικό της, προχώρησε στην καταβολή των δεδουλευμένων τους και δεσμεύτηκε για την πλήρη αντιμετώπιση της καθυστέρησης στις πληρωμές τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν τίθεται ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως η αρχαιολογική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιλυθεί και τυπικά το θέμα που αφορά στο σταθμό του Παπαφείου και στην έναρξη των εργασιών σε αυτόν. Όσον αφορά την ολοκλήρωση της υπό κατασκευήν βασικής γραμμής του Μετρό, δήλωσε ότι το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει ολοκλήρωση το Νοέμβριο του 2016 είναι ρεαλιστικό και μπορεί να τηρηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κατασκευάστρια Κοινοπραξία θα ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Επίσης, ο κ. Τσίτουρας ενημέρωσε ότι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, η Ανάδοχος Κοινοπραξία έχει αρχίσει να παραλαμβάνει υλικά για την επαναδραστηριοποίηση των εργοταξίων, έχοντας εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης, επισημαίνοντας ότι, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πλήρωνε και πληρώνει εντός του συμβατικού χρόνου τους λογαριασμούς του έργου και δεν όφειλε ούτε οφείλει χρήματα για εκτελεσμένες εργασίες, καθώς και ότι τα κονδύλια για την κατασκευή του έργου είναι εξασφαλισμένα.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φορέων της πόλης, αύριο Πέμπτη 14 Ιουνίου θα ενημερώσει τους παραγωγικούς φορείς, ενώ στην σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε και η ενημέρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνεται σε μηνιαία βάση.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up