Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Επίσκεψη του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη στην επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Επίσκεψη του Υπουργού κ. Κωστή Χατζηδάκη στην επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε σήμερα τους σταθμούς του Μετρό στην επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ελληνικό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό AE κ.Χρήστος Τσίτουρας ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία των εργασιών σηματοδότησης επί των έργων των επεκτάσεων και των συρμών του Μετρό και μετά, επιβιβαζόμενοι σε συρμό, πραγματοποίησαν τη διαδρομή Ηλιούπολη –’Aλιμος – Αργυρούπολη- Ελληνικό.

Ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησης δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι το σύνολο της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό έχει ολοκληρωθεί και πλέον απομένει μόνον η τοποθέτηση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων σηματοδότησης. Οι εργασίες αυτές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και έχουμε μπει στην τελική ευθεία ώστε το έργο να δοθεί στους πολίτες τον Ιούλιο του 2013.

Η επέκταση του ΜΕΤΡΟ από τον ‘Aγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό είναι ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο που αναμένεται να ανακουφίσει τα νότια προάστια της Αθήνας. Με το έργο αυτό θα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 80 χιλιάδες επιβάτες σε καθημερινή βάση και πλέον η διαδρομή Σύνταγμα – Ελληνικό θα καλύπτεται με το ΜΕΤΡΟ μόλις σε 14 λεπτά και ο οδικός άξονας της λεωφόρου Βουλιαγμένης θα ανακουφιστεί με μείωση περίπου 13 χιλιάδων μετακινήσεων ΙΧ την ημέρα.

Στόχος του Υπουργείου είναι να μη χαθεί ούτε μια μέρα από τη λειτουργία των 7 νέων σταθμών του Μετρό και στο πλαίσιο αυτό, πολύ σύντομα θα επισκεφθώ και τα έργα των επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας (Χαϊδάρι και Ανθούπολη).

Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες του Μετρό προκειμένου το Λιμάνι του Πειραιά να ενωθεί με το Αεροδρόμιο (Χαϊδάρι – Πειραιάς – 6 νέοι σταθμοί). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τους επόμενους μήνες.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό AE κ.Χρήστος Τσίτουρας επισήμανε ότι:

«Όπως διαπιστώσατε όλοι σας έχουν πλέον ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια του παρελθόντος, και η επέκταση του Μετρό ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΛΙΜΟΣ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ με 5,5 χλμ. υπόγειας σήραγγας θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό σε 10 μήνες.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, μια επένδυση 400 εκ στα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, που θα προσφέρει όχι μόνον γρήγορη, άνετη και ασφαλή μετακίνηση αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των περιοχών. Με τη λειτουργία των 4 νέων σταθμών του Μετρό οι κάτοικοι θα διαθέτουν πλέον 4 υπόγειες διαβάσεις επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης αλλά και ένα κατάλληλα διαμορφωμένο επίγειο Μουσείο με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως χάρις στην κατασκευή του σταθμού ΑΛΙΜΟΣ.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και το Υπουργείο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και οι σταθμοί του Μετρό στα Δυτικά Προάστια να δοθούν προς λειτουργία σταδιακά στο πρώτο 6μηνο του έτους.

Παράλληλα, εγκαταστάθηκαν ήδη τα 6 πρώτα εργοτάξια για την επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, μια επέκταση που θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης μέσα σε 45 λεπτά από το Λιμάνι έως το Αεροδρόμιο.

Πολύ σύντομα θα έχουμε πάλι τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μαζί και να διαπιστώσετε από κοντά την πρόοδο που συντελείται στα έργα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. Όλα τα έργα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ διακρίνονται από την υψηλή τους ποιότητα και αισθητική και το κυριότερο, είναι πάντα εντός του προϋπολογισμού τους».

Print Friendly, PDF & Email
WCAG