Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σε νέα φάση η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση για τον τακτικό έλεγχο προόδου των αρχαιολογικών εργασιών στα εργοτάξια του Μετρό, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, της Γενικής Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, της Διευθύντριας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευγενίας Γερούση, της Διευθύντριας Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Νικολέτας Βαλάκου, του Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Συμβούλου της Αττικό Μετρό καθ. Μιχάλη Τιβέριου.

Κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των δυο αρχαιολογικών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στους σταθμούς “Δημοκρατίας” και “Βενιζέλου”. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πέρας των ανασκαφικών εργασιών τοποθετείται στα τέλη του επομένου Δεκεμβρίου και του επομένου Ιανουαρίου, αντίστοιχα.

Επίσης, συζητήθηκε η προβολή των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή στο σταθμό “Αγ. Σοφία”, στο χώρο του σταθμού. Όπως είναι γνωστό, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου αποδεσμεύτηκε από τις Υπηρεσίες Πολιτισμού το βόρειο τμήμα του σταθμού “Αγ. Σοφία”, στο οποίο τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Γενικοί Γραμματείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ των Υπηρεσιών των δύο Υπουργείων και της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, τόνισε: «Με υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά και σε πνεύμα συνεργασία, βήμα- βήμα, υλοποιούμε την δέσμευσή μας για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Η παράδοση από το Υπουργείο Πολιτισμού για κατασκευαστικές εργασίες του βορείου τμήματος του σταθμού «Αγία Σοφία», αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της προόδου που επιτυγχάνεται».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην αρχαιολογική έρευνα, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Το Φεβρουάριο του 2010 το Υπουργείο Πολιτισμού εκπόνησε ένα σχέδιο για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα το τέλος του 2012. Αυτό εν τοις πράγμασι και με αγαστή συνεργασία με την Αττικό Μετρό και το συναρμόδιο Υπουργείο, τηρείται».

Σημειώνεται ότι στις 18 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης, από εξειδικευμένη εταιρεία, των τμημάτων του σταθμού “Βενιζέλου” από τον υδράργυρο που είχε εντοπιστεί.

Πέραν των ανωτέρω, έχει ήδη παραδοθεί στην Ανάδοχο Κοινοπραξία ο χώρος του σταθμού “Παπάφη”, και το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί το εργοτάξιο για να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού.

AM_Press_21.11.2012_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG