ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς

Τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενημέρωσε σήμερα, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου».

Ο κ. Σιμόπουλος ανέλυσε διεξοδικά την προσπάθεια που καταβλήθηκε εδώ και τρεις μήνες από την Αττικό Μετρό Α.Ε., προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε τα ευρήματα να παραμείνουν στο σταθμό, κάτι το οποίο μετά από ενδελεχή έρευνααποδείχτηκε τεχνικά αδύνατο. Γι’ αυτό άλλωστε και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θααναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης και μέλος του δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς απαιτούν την ολοκλήρωση του έργου, σεβόμενοι απόλυτα το παρελθόν, αλλά δουλεύοντας για το παρόν και το μέλλον.

Οι φορείς τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών και ζήτησαν να μην μπει η Θεσσαλονίκη σε νέες διχαστικές διαμάχες και περιπέτειες οι οποίες μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το Μετρό, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των εξής φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up