Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Απάντηση σε σχόλια σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης

Σε απάντηση των όσων αβασάνιστα αναφέρθηκαν στην εσπερίδα «Δημιουργούμε το αύριο» που οργάνωσε τη Δευτέρα 07.10.2013 η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σχετικά με το Έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και την πρόταση ανάληψης της υλοποίησής του από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει να δηλώσει τα εξής:

  • Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία πληθώρα έργων Μετρό και Τραμ, τα οποία έχουν κερδίσει την διεθνή αποδοχή με την ύψιστη ασφάλεια, την άρτια λειτουργικότητα και την αποδεδειγμένα άριστη ποιότητα και αισθητική τους.
  • Αυτό έχει καταστεί δυνατό μέσα από την ευρεία τεχνογνωσία της, η οποία αποκτήθηκε με μεγάλο κόπο και κόστος την τελευταία 20ετία, φέρνοντας την εταιρεία σε ένα υψηλό τεχνικά επίπεδο, ώστε να ζητείται η βοήθειά της από άλλα έργα Μετρό από εξωτερικό, πληθώρα δε στελεχών της συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση έργων Μετρό αλλά και Τραμ σε διεθνές επίπεδο (Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Λονδίνο, Καναδά, Αυστραλία, κλπ).
  • Τα έργα Μετρό, παγκόσμια, δύνανται να κατασκευασθούν από λίγες και άκρως εξειδικευμένες εταιρείες που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να συγκεράσουν την λίαν απαιτητική κατασκευή σηράγγων, σταθμών και φρεάτων σε αστικό περιβάλλον με μηδενικές επιπτώσεις στα παρακείμενα κτίρια και υποδομές, με τον συνδυασμό 45 περίπου ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, καθώς και με υπεραυτόματους συρμούς που οδηγούνται από κεντρικούς υπολογιστές, μεταφέροντας με ασφάλεια, αξιοπιστία και ακρίβεια δεκάδες χιλιάδες επιβάτες την ώρα.
  • Οι χρηματοδότες έργων Μετρό, ως είναι γνωστό, εμπιστεύονται μόνο αυτές τις λίγες εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητα και τις δυνατότητές τους να ολοκληρώσουν αυτά τα δύσκολα έργα.
  • Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. διαχειρίζεται το Έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης όπως όλα τα υπόλοιπα έργα που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί. Όμως, οι μεγάλες δυσκολίες που έχει το Έργο όσον αφορά την αρχαιολογία, τις απαλλοτριώσεις, την προβληματική οικονομική κατάσταση του κατασκευαστικού κλάδου, την ολιγωρία ορισμένων φορέων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και τα εγγενή προβλήματα του τρόπου δημοπράτησης του Έργου με το σύστημα της Μελετοκατασκευής, έχουν οδηγήσει σε υπερβολικές καθυστερήσεις και σε συνεχή μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του Έργου.
  • Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων και τη συνέχιση του Έργου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει την καλύτερη και ενωρίτερη ολοκλήρωσή του, παρά τις αντιξοότητες.

Συνοψίζοντας, όσον αφορά τις αιχμές, καθώς και τα αναφερόμενα περί μεταφοράς της ευθύνης υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., τα συμπεράσματα αφήνονται στην κρίση των υπευθύνων αλλά και των πολιτών.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για μία ακόμη φορά ζητά από τους φορείς και τις υπεύθυνες αρχές της πόλης, να συνδράμουνουσιαστικά σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά της για να ξεπεραστούν όλες οι ανωτέρω δυσκολίες και αντιξοότητες και να παραδοθεί το Έργο το συντομότερο δυνατό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG