Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – RETHINK ATHENS: H ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – Οι οριστικές μελέτες

SPEECH DELIVERED BY THE CHAIRMAN OF “ATTIKO METRO S.A.”

Η Αττικό Μέτρο Α.Ε. (ΑΜ) έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου της Ανάπλασης της Πανεπιστημίου και Επέκτασης του Τραμ στο πλαίσιο της Ανασυγκρότησης του Κέντρου της Αθήνας, προϋπολογισμού περίπου 90 εκ. ευρώ που εντάσσεται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΥΠΕΚΑ και του ΠΕΠ Αττικής.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το ΚΙΑΣΩ και επίβλεψη από την ΑΜ και άλλους αρμόδιους φορείς, οι οριστικές μελέτες των έργων ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας και Επέκτασης του Τραμ, όπως επίσης και η κυκλοφοριακή μελέτη. Πρόσφατα επίσης εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος οι Περιβαλλοντικοί Όροι και αναμένεται η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο Ανάπλασης της Πανεπιστημίου και της Επέκτασης του Τραμ, παρουσιάστηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου με αφορμή την έναρξη της έκθεσης «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», στη στοά Αρσακείου. Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, η κα. Κατερίνα Κουτσογιάννη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Αντονά, που είχε την Αρχιτεκτονική Επιμέλεια της Έκθεσης, καθώς και ο Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Παναγιώτης Τουρνικιώτης που είχε αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης.

Ο κ. Χρήστος Τσίτουρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., δήλωσε: «Με την ευκαιρία της Έκθεσης για την παρουσίαση των Οριστικών Μελετών του έργου “Ανάπλασης της Αθήνας με ‘Aξονα την οδό Πανεπιστημίου”, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Ωνάση για την άψογη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην εκπόνηση και χρηματοδότηση των μελετών του έργου, γεγονός που αποτελεί υπόδειγμα επιτυχούς και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Παράλληλα θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., που αναλαμβάνει πλέον τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, με την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το έργο αυτό να υλοποιηθεί εμπρόθεσμα, με σεβασμό στην ποιότητα και με συναίσθηση της ευθύνης από τη διαχείριση ενός έργου που θα αναβαθμίσει καθοριστικά την ευαίσθητη αυτή περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Εκτιμώντας ότι η ένταξη για χρηματοδότηση του έργου θα έχει συντελεσθεί εντός του επόμενου μηνός, η ΑΜ είναι σε θέση να δημοπρατήσει το έργο το αργότερο εντός διμήνου από την ένταξη. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να εξάρω την συμβολή και συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Ανάπτυξης, ΥΠΟΜΕΔΙ και ΥΠΕΚΑ, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής».

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η ποιότητα και η χρησιμότητα του έργου γενικότερα της Αττικό Μετρό Α.Ε., όπως και η δυνατότητα της εταιρείας να παράγει έργο ιδιαιτέρων απαιτήσεων και δυσκολιών. Ειδικά τα έργα Μετρό λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας, συμβάλλοντας θετικά στην αύξηση των θέσεων εργασίας και συνεισφέροντας θετικά στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Χρήστου Τσίτουρα, Πρόεδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου της Αττικό Μετρό Α.Ε., θα το βρείτε στο www.emetro.gr/ΑΜ-ΚΙΑΣΩ-RETHINK ATHENS

Print Friendly, PDF & Email
WCAG