Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ (ΚΙΑΣΩ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ»

  • Αρχική
  • Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί
  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ (ΚΙΑΣΩ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ»

Την 4η Μαϊου 2012 υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας για τη δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση (ΚΙΑΣΩ) των μελετών για το ανωτέρω έργο, που συνίσταται στην ανάπλαση κεντρικών περιοχών της Αθήνας, από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια και κατά μήκος της οδού Πατησίων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο, με παράλληλη πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και με επέκταση της Γραμμής Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη πλατεία Αιγύπτου.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη από τους Υπουργούς ΥΠΥΜΕΔΙ και ΥΠΕΚΑ (κ.κ. Μ. Βορίδη και Γ. Παπακωνσταντίνου), τον Πρόεδρο της ΑΜ (κ. Χ. Τσίτουρα) και από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του ΚΙΑΣΩ (κ. Α. Παπαδημητρίου και κα. Μ. Μόσχου).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής το ΚΙΑΣΩ προκήρυξε στις 21.05.2012 Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Περίληψη της Προκήρυξης του Διαγωνισμού παρατίθεται στη συνέχεια για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σημειώνεται ότι η ΑΜ έχει αναλάβει με προηγούμενο Μνημόνιο Συνεργασίας από 04.03.2011, τον τεχνικό συντονισμό, προγραμματισμό και τη διοίκηση του έργου, καθώς και την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης αυτού ως Υπεύθυνος Έργου (Project Manager), ενώ όταν ωριμάσουν όλες οι σχετικές μελέτες και διασφαλισθεί η χρηματοδότηση η ΑΜ θα προχωρήσει στη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης για την κατασκευή του συνολικού έργου, που θα περιλαμβάνει την επέκταση του Τραμ, όλες τις αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις και σχετικές παρεμβάσεις για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας, καθώς και όλες τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας που θα προκύψουν από τις μελέτες. Στην ΑΜ εκπονείται ήδη η σχετική συγκοινωνιακή και κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ στην προσπάθεια αυτή αναμένεται να συνδράμει και το ΚΙΑΣΩ με ανάθεση παροχής υπηρεσιών από μελετητή στο πλαίσιο εκπόνησης των μελετών αυτών.

AM_Prokiriksi_25.05.2012_gr_MED AM_Prokiriksi_25.05.2012_en_MED

Print Friendly, PDF & Email
WCAG