Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Μάρτιος 2015

  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή καθώς και οι εργασίες κατασκευής και τάνυσης των προεντεταμένων αγκυρίων στο Φρέαρ Ταξιαρχών.
  • Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται η οι εργασίες υδατοστεγάνωσης του Σταθμού, τοποθέτησης οπλισμού και σκυροδέτησης της μόνιμης επένδυσης.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης της πλάκας θεμελίωσης του κυρίως Σταθμού, η σκυροδέτηση των υποστυλωμάτων έως την πλάκα έκδοσης εισιτηρίων, η σκυροδέτηση των σταθερών και κυλιόμενων κλιμάκων Νο 1, 3, 4 έως την πλάκα έκδοσης εισιτηρίων, η σκυροδέτηση των κλιμακοστασίων Νο 6, 7 έως την Η/Μ πλάκα, η υδατοστεγάνωση της σήραγγας ΝΑΤΜ του κυρίως Σταθμού, η σκυροδέτηση του θόλου καθώς και η σκυροδέτηση της κλίνης του ΤΒΜ εντός σήραγγας ΝΑΤΜ σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της κλίνης του ΤΒΜ, οι εργασίες τοποθέτησης σιδηρού οπλισμού για την σκυροδέτηση τμήματος της πλάκας οροφής καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης σιδηρού οπλισμού στα εσωτερικά τοιχία στήριξης της πλάκας του μεσοπατώματος στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής 5ου, 6ου επιπέδου (περιοχή ράμπας πρόσβασης) και 8ου, 9ου, 11ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού και οι εργασίες εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος και κατασκευής προεντεταμένων αγκυρίων του 5ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού (περιοχή ράμπας πρόσβασης) στην περιοχή ανοιχτού ορύγματος της οδό Πετρ. Μαυρομιχάλη. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φάσης Α2 (νότιο μέτωπο – δυτική στοά) της κύριας σήραγγας του Σταθμού.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής των δύο δοκιμαστικών πανέλων ΔΤ, η ανόρυξη τριών γεωτρήσεων και εγκατάσταση μαγνητικών εκτασιόμετρων, η ανόρυξη τριών γεωτρήσεων και η εγκατάσταση κλισιομέτρων καθώς και η ανόρυξη γεώτρησης και η εγκατάσταση πιεζομέτρου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής καθοδηγητικών τοίχων του σταθμού και της πρόσβασης 2, η παρασκευή μπεντονίτη για την κατασκευή διαφραγματικών τοίχων, η εισκόμιση και το μοντάρισμα εξοπλισμού για την κατασκευή των ΔΤ καθώς και η κατασκευή κλωβών σιδηρού οπλισμού ΔΤ (2 τμχ). Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες για την ανόρυξη γεώτρησης και την εγκατάσταση κλισιομέτρου στην Είσοδο 1 και Είσοδο 3 καθώς και οι εργασίες κοπής κλαδιών δέντρων σε χώρο αποθηκών ΗΣΑΠ.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια- αντιρίδες) 2ο ταμπάνι εκσκαφής (+5,00) στην πλατεία Κοραή. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διερεύνησης των αρχαιολογικών πηγαδιών/ δεξαμενών και αποξηλώσεις στην Πλατεία Π. Μπακογιάννη και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση της περίφραξης. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το 5ο επίπεδο (-9,00) στο Φρέαρ Δεληγιάννη καθώς και η αρχαιολογική διερεύνηση στις περιοχές των παρακάμψεων δικτύων και η κατασκευή παράκαμψης δικτύου ακαθάρτων στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής της Ά φάσης (αριστερή ημιδιατομή) (1ης σειράς spiles) πρόοδος εκσκαφής Ά φάσης 1,5/140μ. στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ και οι εργασίες εκσκαφής της Ά φάσης (δεξιά ημιδιατομή) (1ης σειράς δοκών προπορείας) πρόοδος εκσκαφής Ά φάσης 8/63 προς το Δημοτικό Θέατρο.
  • Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 47%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG