Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Ιούλιος 2016

  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή περιμετρικών τοίχων ως το επίπεδο μηχανολογικού ορόφου, η κατασκευή πλάκας μηχανολογικού ορόφου και πλάκας οροφής. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιχρισμάτων και τοιχοποιίας.
    Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής. Στο φρέαρ Ταξιαρχών, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής για την τελική στάθμη του φρέατος ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής βάσεων έδρασης μηχανημάτων στους τεχνικούς χώρους 3.1.3 και 3.1.4 και οι εργασίες υδατοστεγάνωσης στη σύνδεση της μόνιμης επένδυσης του σταθμού με τη σήραγγα του ΤΒΜ. Επίσης, συνεχίζεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄φάση), με τις εργασίες κατασκευής πλάκας οροφής μεταξύ των αξόνων B-D και 13-14.
    Στη βόρεια είσοδο, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης, η καθαίρεση των πασσάλων Π78, Π79, Π80, Π81 στις εισόδους και η εξυγίανση –παραλαβή πυθμένα θεμελίωσης.
    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης συστήματος υδατοστεγάνωσης στο C&C εισόδων του σταθμού και τοποθέτησης σιδηρού οπλισμού τμήματος της πλάκας θεμελίωσης του C&c εισόδων στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π145 – Π150 και Π151-Π156 καθώς και στην περιοχή της απόληξης της πρόσβασης 3.
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης Γ΄ φάσης.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης τοιχίων και θόλου.
    Στο φρέαρ αερισμού Δημοτικού Θεάτρου, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως την 1η σειρά αντηρίδων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή για τη 2η σειρά αντηρίδων.
    Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή Α΄ και Β΄φάσης (TOP)(140μ/140μ)
    Στο φρέαρ Δεληγιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το 6ο επίπεδο, ενώ στο φρέαρ Πανεπιστήμιο σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής παράκαμψης δικτύου ΟΤΕ και κατασκευής διαβάσεων για την παράκαμψη δικτύου ΔΕΗ.
    Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 58,90%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG