Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Φεβρουάριος 2017

• Στη σήραγγα διπλής τροχιάς από την έναρξη της επέκτασης έως το φρέαρ εισόδου του ΤΒΜ, έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή της σήραγγας προς Αγία Μαρίνα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση της σήραγγας.
• Στο φρέαρ Κομνηνού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης του φρέατος ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης της συνδετήριας σήραγγας.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γεμισμάτων των κλιμακοστασίων 5 και 6 και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βαφής του.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα και τα φρέατα εξαερισμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής – προσωρινής αντιστήριξης, στο φρέαρ του κυρίως σταθμού και την περιοχή των εμβαθύνσεων. Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή προσωρινού αντλιοστασίου.
Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γείωσης και υδατοστεγάνωσης καθώς και μόνιμης επένδυσης ανάστροφου τόξου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνιμης επένδυσης τοιχίων, σιδερώματος θόλου – ανέγερσης καλουπιού θόλου καθώς και μόνιμης επένδυσης σήραγγας Η/Μ και περιοχής εκβάθυνσης της σήραγγας.
• Στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαίρεσης οδηγών τοίχων, των οποίων οι διαφραγματικοί έχουν ολοκληρωθεί.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ικριωμάτων, ξυλοτύπων, σκυροδετήσεως μείωσης ανοίγματος για την έξοδο του ΤΒΜ ανατολικά του σταθμού, πλάκες διακίνησης επιβατών, Η/Μ και οροφής.
Στο φρέαρ αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή προσωρινής αντιστήριξης έως -6,00 (5ο επίπεδο).
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ., σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού καθώς και οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την έναρξη υδατοστεγανώσεων.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 68 %.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG