Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Συμμετοχή της Αττικό Μετρό στο Ερευνητικό Έργο My-TRAC

Αττικό Μετρό Α.Ε.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020 (πρωτοβουλία Shift2Rail), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Ερευνητικού Έργου  My-TRAC (MyTRAvel Companion), στο οποίο η Αττικό Μετρό συμμετέχει ως πλήρης εταίρος. Σημειώνεται ότι το My-TRAC αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με άριστα (14,5 /15).

Το Έργο αφορά στην ανάπτυξη μιας έξυπνης και καινοτόμας εφαρμογής, σχεδιασμένης ώστε να λειτουργεί ως συνοδός κατά τη μετακίνηση, κατανοώντας τις προτιμήσεις του μετακινούμενου, και καταλήγοντας σε συμπεράσματα βάσει πολλαπλών δεδομένων. Με ανάλυση της πληροφόρησης για διακοπές λειτουργίας και έκτακτα συμβάντα, κυρίως για συστήματα σιδηροδρομικών μεταφορών, θα παρέχονται πρόσθετες οδηγίες στους μετακινούμενους. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι εταιρείες λειτουργίας δημόσιων μεταφορών θα έχουν τη δυνατότητα οπτικοποίησης ανωνυμοποιημένης και συγκεντρωτικής πληροφορίας για τις μετακινήσεις των χρηστών, ως δυναμικό υποβοήθημα της λειτουργίας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκεια 36 μήνες, με έναρξη το Σεπτέμβριο 2017. Η Αττικό Μετρό είναι ένας από τους οργανισμούς που θα συμμετέχουν στις πιλοτικές δοκιμές της εφαρμογής, όπως και οι NS -Εθνικοί Σιδηρόδρομοι Ολλανδίας, FGC (Ισπανία), FERTAGUS (Πορτογαλία) και ηγείται σχετικής δραστηριότητας.

Συντονιστής φορέας είναι το Πανεπιστήμιο της Καταλωνίας (Universitat Politecnica de Catalunya, Ισπανία), ενώ εκτός της Αττικό Μετρό συμμετέχουν επίσης και οι ακόλουθοι εταίροι:

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Θεσσαλονίκη), AETHON Σύμβουλοι Μηχανικοί (Αθήνα), Delft University of Technology (Ολλανδία), Innovati Servicios Tecnológicos SL, Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα (Ισπανία), STRA LDA (Πορτογαλία). Union Internationale des Transports Publics (Διεθνής, έδρα Βρυξέλλες).

Print Friendly, PDF & Email
WCAG