Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

• Στο φρέαρ Κομνηνού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής υποστήριξης δακτυλίων, εντός της σήραγγας ΤΒΜ.
• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής οπών αερισμού επιπέδου οδού καθώς και οι βαφές κλιμακοστασίων 5, 6. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τοιχίων πρόσβασης 3, στο επίπεδο της οδού καθώς και η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, στα επίπεδα -1. -2 και -3.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης του δικτύου ύδρευσης, της ΕΥΔΑΠ καθώς και οι εργασίες αρχαιολογικών διερευνητικών τομών.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων δαπέδων και τοίχων, στους τεχνικούς χώρους του σταθμού.
Στη βόρεια είσοδο του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση κυλιόμενων κλιμάκων, στην πρόσβαση 3 του σταθμού.
Στο Φρέαρ Τζαβέλλα, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων για κυκλοφοριακή παράκαμψη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακής κατάληψης και περίφραξης καθώς και οι εργασίες παράκαμψης δικτύων ΟΤΕ.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στην κύρια σήραγγα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντλιοστασίου του σταθμού.
Στην έξοδο Γυθείου, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή για την κατασκευή κεφαλόδεσμου.
Στο νότιο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συναρμολόγησης οικοδομικού γερανού και σε εξέλιξη βρίσκεται η διάτρηση γεωτρήσεων τοποθέτησης οργάνων Γ.Δ.Π.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες jet Grouting, στο βόρειο και νότιο μέτωπο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαφραγματικών τοίχων κάτω από την πεζογέφυρα (δυτική πλευρά) και η κατασκευή πασσάλων πρόσβασης 1.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στο βόρειο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 45/45μ.μ και Β΄ φάσης 28/45μ.μ
Στο νότιο κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης, με πρόοδο Α΄ φάσης 45/45μ.μ και Β΄ φάσης 35,5/45μ.μ.
Στο φρέαρ αερισμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης έως -8,00 (6ο επίπεδο).
Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών θόλου και οι εργασίες σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης τοιχίων και θόλου.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 72,20 %.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG