Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Ιούλιος 2018

• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης σχαρών εξαερισμού, στο επίπεδο οδού και πλακών γρανίτη, στα δάπεδα των αποβαθρών.
Στο Φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοιχοποιίας και σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχιτεκτονικές εργασίες.
• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης πλάκας οροφής Σταθμού και τοποθέτησης οπλισμού και σκυροδέτησης μόνιμης επένδυσης πλάκας οροφής.
Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκε η τελική επένδυση περιμετρικών τοιχίων και θόλου σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού, στη σύνδεση με τη σήραγγα του ΤΒΜ. Επίσης, ολοκληρώθηκε η αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση της μεταλλικής αντιστήριξης του ΤΒΜ.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών για την κατασκευή τελικής επένδυσης περιμετρικών τοιχίων και θόλου σήραγγας ΝΑΤΜ αερισμού.
• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού και της σήραγγας ΝΑΤΜ του σταθμού. Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή εσωτερικής μη φέρουσας τοιχοποιίας, επιχρισμάτων τοιχοποιίας, δευτερογενών δαπέδων στους χώρους κοινού και προσωπικού του σταθμού, καθώς και βιομηχανικών δαπέδων στους τεχνικούς χώρους και τα κλιμακοστάσια κινδύνου 5,6,7. Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της α’ φάσης χρωματισμών στους τεχνικούς χώρους καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων στα δάπεδα των τεχνικών χώρων.
• Στη σήραγγα ΝΑΤΜ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Α΄φάσης εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης και της Β΄φάσης από Χ.Θ. 5+256,80 έως Χ.Θ.5+222,22 . Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αφαίρεσης τμημάτων της επένδυσης του ΤΒΜ με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής, στο επίπεδο της Α΄φάσης.
• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο βόρειο φρέαρ αερισμού του σταθμού, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 9ου επιπέδου φρέατος και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη 10ου επιπέδου φρέατος.
• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής 1ου και 2ου επιπέδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ολοκλήρωσης εκσκαφής 3ου επιπέδου του σταθμού, εγκατάστασης οικοδομικού γερανού πρόσβασης 2, εγκατάστασης και λειτουργίας μεταφορικής ταινίας και δεξαμενής προσωρινής εναπόθεσης προϊόντων εκσκαφής στη νότια πλευρά, καθώς και οι εργασίες σκυροδέτησης τμήματος κεφαλοδέσμου στην πρόσβαση 1.
Στο φρέαρ Ρολόι, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακής εγκατάστασης για την έναρξη εκσκαφών.
• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκυροδετήσεις περιμετρικών τοιχίων, από το επίπεδο Η/Μ ορόφου προς το επίπεδο οδού.
Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμών-κατασκευής ξυλοτύπων αποβαθρών και οι εργασίες υδατοστεγάνωσης στη συναρμογή με τη σήραγγα ΤΒΜ.
Στην είσοδο της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης εσοχής κυλιόμενης κλίμακας στο επίπεδο οδού και οι εργασίες καθαίρεσης 3ης σειράς αντηρίδων.
Στην είσοδο της πλατείας Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης εσοχής κυλιόμενης κλίμακας στο επίπεδο οδού και τοποθέτησης οπλισμών περιμετρικών τοιχίων.
Στην Ηλεκτρική Εσοχή 4+867 βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πυθμένα και τοιχίων.
Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί (ποσοστό 100 %).

Print Friendly, PDF & Email
WCAG