Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Ολοκλήρωση Α’ σταδίου διαγωνισμού για το Μετρό Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Ολοκλήρωση Α’ σταδίου διαγωνισμού για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Με την από 24 Νοεμβρίου 2004 απόφαση του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ ολοκληρώθηκε το Α’ Στάδιο (Προεπιλογή) του Διαγωνισμού του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή & Θέση σε Λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης». Από τις πέντε Κοινοπραξίες Ελληνικών και Αλλοδαπών εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο, οι παρακάτω τέσσερις ανταποκρίθηκαν στα κριτήρια που τέθηκαν στα Τεύχη του Διαγωνισμού:

  1. Κοινοπραξία «THESSMETRO», αποτελούμενος από τις εταιρείες J & P – ΑΒΑΞ, F.C.C. CONSTRUCCION, CONSTRUCCIONES Y AUXILIAR DE FERROCARRILES, DIMETRONIC, ELECNOR, INSTALACIONES INABENSA.
  2. Κοινοπραξία «ΑΕΓΕΚ-IMPREGILO – ANSALDO T.S.F. – SELI – ANSALDOBREDA».
  3. Κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ – SIEMENS – VINCI – ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ».
  4. Κοινοπραξία «BILFINGER BERGER – ΑΘΗΝΑ – ΑΤΤΙ-ΚΑΤ – ROTEM COMPANY – ALCATEL CANADA – TPF CHAPEAUX INTERNATIONAL».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στάδιο της προεπιλογής ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ένσταση από τις διαγωνιζόμενες κοινοπραξίες.

Οι παραπάνω κοινοπραξίες θα κληθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο Β’ Στάδιο του Διαγωνισμού να υποβάλουν Τεχνική και Οικονομική Προσφορά για το Έργο.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, προωθεί ως πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, μήκους 9,5 χλμ με 13 σύγχρονους Σταθμούς. Η ολοκλήρωση του Διαγωνισμού και η ανάθεση της κατασκευής του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2005, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν εμπλοκές λόγω ενστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τηλ. 210-6792031, φαξ 210-6726126, email [email protected]

Print Friendly, PDF & Email
WCAG