Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

EΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 3-Β’ στάδιο του Διαγωνισμού για τους τρεις σταθμούς της Γραμμής 3

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • EΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 3-Β’ στάδιο του Διαγωνισμού για τους τρεις σταθμούς της Γραμμής 3
Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού για την αποπεράτωση της κατασκευής των Σταθμών ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ και για την πλήρη κατασκευή του Σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Οι παρακάτω εταιρείες/κοινοπραξίες κλήθηκαν να υποβάλουν Τεχνική και Οικονομική Προσφορά για το έργο έως τις 16 Οκτωβρίου 2006:

  • ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE MAYREDER BAU GmbH – ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. -POWELL E.S. INC
  • ΑΕΓΕΚ – IMPREGILO S.p.A. – ALSTOM Transport S.A.
  • ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Με βάση τις ειδικές μελέτες που εκπονήθηκαν από την Αττικό Μετρό αντιμετωπίστηκε πλέον το πολυσύνθετο τεχνικό ζήτημα της κατασκευής του Σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ με την παράλληλη καθαίρεση τμήματος της σήραγγας της Γραμμής 3 που είναι σήμερα σε λειτουργία. Το πρόβλημα αυτό προέκυψε καθώς στον προαναφερόμενο Σταθμό δεν είχε κατά το παρελθόν (2002-2003) κατασκευασθεί το κέλυφος του Σταθμού. Μάλιστα οι υποψήφιες εταιρείες /κοινοπραξίες θα υποβάλουν με την τεχνική προσφορά τους και τις τεχνικές λύσεις για την ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής της λειτουργίας του μετρό στο συγκεκριμένο τμήμα.

Ο Διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2006, εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές λόγω ενστάσεων, και στις αρχές του 2007 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στους τρεις Σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό. Ο Σταθμός ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2007, ενώ οι Σταθμοί ΧΟΛΑΡΓΟΣ και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ εντός του 2008.

Παράλληλα, στον Σταθμό ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ θα κατασκευασθεί χώρος στάθμευσης 470 θέσεων ΙΧ οχημάτων και Σταθμός Μετεπιβίβασης από και προς λεωφορειακές γραμμές, που θα εξυπηρετούν τα βόρεια και τα βορειοανατολικά προάστια της Πρωτεύουσας.

Τα οφέλη από την λειτουργία του Μετρό της Αθήνας είναι πλέον προφανή σε κάθε Δήμο του Λεκανοπεδίου, καθώς αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι από το Νομισματοκοπείο έως το Σύνταγμα χρειάζονται σήμερα τουλάχιστον 45 λεπτά με ΙΧ σε ώρα αιχμής ενώ με το Μετρό η ίδια απόσταση θα διανύεται με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα μόλις σε 10 λεπτά».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Επικοινωνίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τηλ. 210-6792031, φαξ 210-6726126, email [email protected]

Print Friendly, PDF & Email
WCAG