Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο εργοτάξιο του σταθμού “Πειραιάς”

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή στο εργοτάξιο του σταθμού “Πειραιάς”
Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο εργοτάξιο του σταθμού "Πειραιάς"

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, o Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, πραγματοποίησαν επίσκεψη την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στο εργοτάξιο του Σταθμού «Πειραιάς» της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αγία Μαρίνα – Δημοτικό θέατρο»

Δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του σταθμού «Πειραιάς» της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο»

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Αττικό Μετρό επισκέφθηκαν σήμερα και επιθεώρησαν το εργοτάξιο της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό, στο σταθμό «Πειραιάς».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Πριν ξεκινήσω τη δήλωσή μου, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του μηχανικού, που  δούλευε στην Αττικό Μετρό και έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα, από καρδιακή ανακοπή.

Επισκεπτόμαστε, σήμερα, τον κεντρικό σταθμό του μετρό στον Πειραιά, διότι πριν από πεντέμισι μήνες, που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας παραλάβαμε μία καθυστέρηση τουλάχιστον ενάμιση έτους.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε αυτό το έργο έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Ήρθαμε εδώ και είδαμε ότι αυτό το  έργο, που έπρεπε κανονικά να είχε παραδοθεί, το 2019, δεν έχει ούτε καν τα σκυροδέματα. Αυτό σημαίνει ότι η συμβατική υποχρέωση για την ολοκλήρωση των τριών σταθμών (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό θέατρο), θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Αυτή είναι η συμβατική υποχρέωση και σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε.

Εμείς πρέπει καταρχάς να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες του Πειραιά ότι αυτό το έργο δεν θα είναι έτοιμο το 2020 και το 2021. Και θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, μέσα στο 2022, να παραδοθεί.

Νομίζω ότι όποιος αναλαμβάνει μια θέση,  – όπως η διοίκηση της Αττικό Μετρό, έχουμε εδώ και τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο, – πρέπει να λέει την αλήθεια: Τι παραλαμβάνουμε και πότε θα παραδώσουμε. Γιατί στο τέλος θα κριθούμε όλοι από αυτό.

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί θα είναι έτοιμοι στις αρχές καλοκαιριού. Αλλά εδώ συμβαίνει κάτι παράλογο. Ενώ οι σταθμοί θα είναι έτοιμοι, πιθανότατα να μην έχει ολοκληρωθεί το σύστημα κομίστρου του μετρό, λόγω καθυστερήσεων της προηγούμενης Κυβέρνησης. Επομένως εδώ κινδυνεύουμε να έχουμε τους σταθμούς έτοιμους και να μην μπορούμε να τους λειτουργήσουμε. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, ώστε να υπάρξει η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος. Θα είμαστε πολύ σύντομα έτοιμοι να σας ενημερώσουμε, έτσι ώστε να μην έχουμε το εξαιρετικά κωμικοτραγικό φαινόμενο να είναι έτοιμοι οι σταθμοί να παραδοθούν και να μην μπορούμε να τους θέσουμε σε λειτουργία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τραμ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε:

«Το τραμ είναι έτοιμο και νομίζω ότι οι πολίτες του Πειραιά βλέπουν ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια που γίνονται. Μπορούμε άμεσα να το θέσουμε σε λειτουργία. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα, ότι στο Φαληρικό Δέλτα η Περιφέρεια Αττικής, θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο Περιφερειάρχης, κύριος Πατούλης, κάποια έργα τα οποία θα διαρκέσουν το λιγότερο τέσσερις με έξι μήνες. Το θέμα λοιπόν είναι κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσει το τραμ για ένα μήνα, να κλείσει και να ξανανοίξει. Αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που έχουμε συζητήσει και με τον Δήμαρχο, και πρόκειται να  κάνουμε μία συνάντηση με τον κύριο Πατούλη και τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να αποφασίσουμε από κοινού. Γιατί ξέρετε πολλές φορές τέτοιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού. Αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών του Πειραιά. Δεν ζούμε σε μία εποχή που η κυβέρνηση, ο κάθε υπουργός αποφασίζει μόνος του.

Ευχαριστώ πολύ».

Print Friendly, PDF & Email
WCAG