Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη στο Μετρό Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών στο Μετρό Θεσσαλονίκης

 

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη για την εξέλιξη των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων του  Μετρό. Ξεκίνησε από το Αμαξοστάσιο στην Πυλαία και συνέχισε με τους σταθμούς «Φλέμινγκ», «Πανεπιστήμιο» και «Αγία Σοφία».

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα εργοτάξια, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να επιβλέψουμε την πορεία των έργων για το Μετρό. Με μεγάλη ικανοποίηση επιβεβαιώσαμε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες προχωρούν πλέον με πολύ εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα του έργου.

Και θέλω να ευχαριστήσω την Αττικό Μετρό ΑΕ για την πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάνει. Τα πράγματα πλέον προχωρούν πολύ γρήγορα και το επόμενο διάστημα συνεχώς θα έχουμε εξελίξεις ορατές σε όλους τους συμπολίτες μας:

  • Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε συνεργασία με τον Ανάδοχο, προχωράμε στη μερική ηλεκτροδότηση του Αμαξοστασίου ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές των τρένων.
  • Και βέβαια, παράλληλα, μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον Σταθμό «Βενιζέλου» και την έκδοση της επικείμενης Υπουργικής Απόφασης, ήδη, προετοιμαζόμαστε για την ταχεία εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο, και την άμεση έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις Εφορείες της πόλης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς φορείς, είμαστε βέβαιοι ότι και η αρχαιολογική εκσκαφή θα προχωρήσει με ταχύτητα.

Εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια στους πολίτες. Αυτά που είπε ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αυτά υλοποιούμε. Οι προσπάθειες όλων μας έχουν έναν μόνο στόχο: Τους πρώτους μήνες του 2023, όπως έχουμε δεσμευτεί, να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης και να δοθεί στην κυκλοφορία, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται επί χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Print Friendly, PDF & Email
WCAG