Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε υπό κατασκευή σταθμούς

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε υπό κατασκευή σταθμούς
Επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

 

Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2023

Την διαβεβαίωση ότι η πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και πως θα παραδοθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Ταχιάος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα στους υπό κατασκευή σταθμούς της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης.

«Είναι καιρός να αποδώσουμε το έργο σε αυτή την πόλη. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τελειώσει το έργο στον χρόνο του που επαναλαμβάνω είναι ο Απρίλιος του 2023. Και επειδή πολλοί ρωτούν αν θα επιτύχουμε αυτό τον στόχο, θα τον επιτύχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

Ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Νίκο Κουρέτα, στο Αμαξοστάσιο καθώς και στους σταθμούς Αγία Σοφίας και Βενιζέλου όπου τον ενημέρωσαν για τις εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα καθώς και τα επόμενα στάδια του έργου έως την ολοκλήρωση του.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το έργο βρίσκεται σε καλά χέρια και ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί του θα το ολοκληρώσουν μέσα σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο έχουμε θέσει, δηλαδή μέσα στο 2023», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον σταθμό Βενιζέλου, τονίζοντας παράλληλα πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών για να ελέγχει και να στηρίζει την πορεία του έργου.

Ο κ. Ταχιάος  χαρακτήρισε «πολύ  σημαντική» την ομοφωνία πλέον όλων των φορέων της πόλης αλλά και «το διαρκές ενδιαφέρον και αγωνία για το έργο», ενώ παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση σε κάθε αιρετό της πόλης να επισκεφθεί τα εργοτάξια ώστε «να του αποδείξουμε ότι γίνεται έργο και ότι έχει γίνει έργο, το οποίο βέβαια δεν πιστώνεται μόνο στη σημερινή διοίκηση και
κυβέρνηση αλλά πολλαπλά».

Σε ότι αφορά το σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης των υλικών κατάχωσης των αρχαιοτήτων και πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί και η οριστική μελέτη ΟΜ2 κατασκευής του σταθμού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό τόνισε ότι όλες οι εργασίες θα γίνονται σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και όπου χρειάζεται θα υπάρχουν και αποφάσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ υπογράμμισε πως η λύση που επιλέχθηκε για την κατασκευή του σταθμού με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων είναι η πιο ρεαλιστική και πιο οικονομική.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε:  «πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι να έχουμε αυτό τον στόχο. Μετρό στην πόλη το 2023» , σημειώνοντας παράλληλα πως η ολοκλήρωσή του έργου θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη.

«Όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που είχε το Μετρό. Ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι η εκτέλεση αυτού του έργου από το στάδιο της προετοιμασίας, της κατασκευής και τέλος της λειτουργίας. Δεν πρέπει να σταματάμε στις δύσκολες, τις κακές στιγμές του έργου. Προφανώς, υπήρξαν πολλές, αλλά αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να κοιτάξουμε μπροστά και δούμε πώς αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, καθώς και στελέχη της Aναδόχου Kοινοπραξίας.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG