Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Πλήρης ανάπτυξη του Εργοταξίου στον σταθμό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και κυκλοφοριακές παράκαμψεις

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Πλήρης ανάπτυξη του Εργοταξίου στον σταθμό ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ και κυκλοφοριακές παράκαμψεις
Αττικό Μετρό Α.Ε.

Πλήρης ανάπτυξη του Εργοταξίου και κυκλοφοριακές παράκαμψεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ στην επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Περιστέρι. Οι απαραίτητες παρακάμψεις δικτύων κοινής ωφελείας (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΗΛΠΑΠ, κλπ.) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής, η εγκατάσταση των πασσάλων περιμετρικά του σκάμματος του Σταθμού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και πλέον απαιτείται η πλήρη ανάπτυξη του εργοταξιακού χώρου του αναδόχου προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του Σταθμού ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, ο οποίος οριοθετείται υπογείως της οδού Αναπαύσεως.

Για το λόγο αυτό, από αύριο ξημερώματα Πέμπτης (26.07.2007) και μέχρι το τέλος των κατασκευαστικών εργασιών (18μήνες), θα αποκλεισθεί για την κίνηση των οχημάτων το τμήμα της οδού Αναπαύσεως μεταξύ της Λεωφ. Θηβών και της οδού Δωδεκανήσου και, με την συνδρομή της Τροχαίας, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

  • Οδός Αναπαύσεως – κατεύθυνση προς Δωδεκανήσου
    Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Καρκαβίτσα, αριστερά Δωδεκανήσου και δεξιά Αναπαύσεως.
  • Οδός Αναπαύσεως – κατεύθυνση προς Λεωφ. Θηβών
    Η κίνηση των οχημάτων θα παρακαμφθεί μέσω της διαδρομής Αναπαύσεως, δεξιά Δωδεκανήσου, αριστερά Αγ.Βασιλείου και δεξιά Παν.Τσαλδάρη.
  • Οδός Δωδεκανήσου – κατεύθυνση προς Βορρά
    Η κίνηση των οχημάτων που είχαν κατεύθυνση προς την Λεωφ. Θηβών θα πραγματοποιείται πλέον μέσω των οδών Δωδεκανήσου, δεξιά Αγ.Βασιλείου, αριστερά Λεωφ. Θηβών και αριστερά Καρκαβίτσα.
  • Λ.Θηβών – κατεύθυνση προς Νότο
    Η κίνηση των οχημάτων πλέον θα πραγματοποιείται μέσω της διαδρομής Λεωφ.Θηβών, δεξιά Δωδεκανήσου, αριστερά Αγ.Βασιλείου και δεξιά στη Λεωφόρο Θηβών.

Επίσης, λόγω των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μονοδρομούνται οι οδοί Καρκαβίτσα (σε όλη της το μήκος με κατεύθυνση προς Δωδεκανήσου), Δωδεκανήσου (στο τμήμα από Λεωφ. Θηβών έως Αγ.Βασιλείου με κατεύθυνση την οδό Αγ.Βασιλείου), Αγ.Βασιλείου (στο τμήμα από Δωδεκανήσου έως Παν.Τσαλδάρη με κατεύθυνση προς Παν.Τσαλδάρη) και η Λεωφ.Θηβών (στο τμήμα της από Αγ.Βασιλείου έως Παν.Τσαλδάρη, με κατεύθυνση προς Παν.Τσαλδάρη).

Κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες θα ενημερώνουν και θα καθοδηγούν τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ η Τροχαία θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των προαναφερομένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ ευχαριστεί όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς για τη κατανόηση και συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου και πολύπλοκου έργου, της κατασκευής των επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG