Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-Κατασκευή του ανατολικού φρέατος εξαερισμού

Αττικό Μετρό Α.Ε.
Εγκατάσταση Εργοταξίου και κυκλοφοριακή παράκαμψη

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στην ομώνυμη κεντρική πλατεία του Δήμου. Για τις ανάγκες λειτουργίας του Σταθμού απαιτείται η κατασκευή φρεατίου εξαερισμού επί της οδού Βεάκη, στη διασταύρωση της με την οδό Π. Τσαλδάρη.

Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Βεάκη από τη διασταύρωση με την οδό Ακροπόλεως έως την οδό Π. Τσαλδάρη (βλέπετε συνημμένο σχέδιο). Η κατάληψη αυτή, θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν αδιέξοδοι οι οδοί Βεάκη από την οδό Ρούσβελτ έως την οδό Ακροπόλεως και η οδός Ακροπόλεως από την οδό Θερμοπυλών έως την οδό Βεάκη (στα προαναφερόμενα τμήματα θα επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων μόνο για την εξυπηρέτηση του εργοταξίου και των παρακείμενων επιχειρήσεων / κατοικιών).

Με τις κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες, η κίνηση των οχημάτων θα καθοδηγείται αριστερά στην οδό Καραθεοδωρή και μετά δεξιά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και τέλος στον κόμβο με την Π. Τσαλδάρη όπου θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις επιθυμητές κινήσεις.

Καθόλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους 1,20 έως 2 μέτρα περιμετρικά του εργοταξιακού χώρου και η ανάδοχος κοινοπραξία θα λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέσα για τη μείωση της αναπόφευκτης όχλησης, ιδιαίτερα κατά την πρώτη φάση των εργασιών (εκσκαφή του φρέατος). Οι κύριες κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 8 μήνες και αμέσως μετά, θα μειωθεί η εργοταξιακή κατάληψη και η κυκλοφορία θα επανέλθει στην αρχική της μορφή.

Στην τελική του μορφή, η σχάρα του φρεατίου εξαερισμού θα καταλαμβάνει συνολική έκταση 52 τμ. ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος θα αναβαθμιστεί αισθητικά, σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου.

Η επέκταση της Γραμμής 2 προς το Περιστέρι και την Ανθούπολη προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2009 και οι δύο νέοι Σταθμοί του Μετρό, με την υψηλή αισθητική τους, θα αναβαθμίσουν την περιοχή και κυρίως θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών του Περιστερίου.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG