Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 3 ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΧΑΪΔΑΡΙ)- Ολοκλήρωση Τμήματος της Σήραγγας

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ 3 ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΧΑΪΔΑΡΙ)- Ολοκλήρωση Τμήματος της Σήραγγας

AM_Haidari_febr08_LGΣήμερα ενώθηκε ο Σταθμός ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΧΑΪΔΑΡΙ) με τη σήραγγα του Μετρό. Συγκεκριμένα, όπως απεικονίζεται και στο συνημμένο σχεδιάγραμμα, έχει διανοιχτεί το 70% της υπόγειας γραμμής, μήκους 1.419 μέτρων από το Αιγάλεω προς την Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) χάρις στις επίπονες προσπάθειες των στελεχών της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας. Περισσότερα από 300 άτομα εργάζονται καθημερινά σε τρία διαφορετικά μέτωπα του έργου προκειμένου η επέκταση του Μετρό προς την Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2009.

AM_Epektasi_Egaleo_Haidari_dec07

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του Σταθμού ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (ΧΑΪΔΑΡΙ) καθώς και του Χώρου Στάθμευσης ΙΧ οχημάτων χωρητικότητας 380 θέσεων ΙΧ, ο οποίος κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα από τον νέο τερματικό Σταθμό της Γραμμής 3 του Μετρό.

Η επέκταση Αιγάλεω-Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) υπολογίζεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 30.000 επιβάτες και χάρις στο Μετρό η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) έως το κέντρο της πρωτεύουσας (Σύνταγμα) θα καλύπτεται μόλις σε 9 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο σε ώρες αιχμής απαιτούνται τουλάχιστον 45 λεπτά!

Print Friendly, PDF & Email
WCAG