Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ-Ολοκλήρωση διάνοιξης σήραγγας στο τμήμα ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ-Ολοκλήρωση διάνοιξης σήραγγας στο τμήμα ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

AM_Break_Anthoupoli_Apr08Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάνοιξη της σήραγγας που θα συνδέει τον υφιστάμενο σταθμό ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ της Γραμμής 2 του Μετρό με την υπό κατασκευή επέκταση προς τους μελλοντικούς σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης αφορά τμήμα σήραγγας 350 μέτρων, το οποίο λόγω αντίξοων γεωλογικών συνθηκών δεν είχε κατασκευασθεί κατά το παρελθόν με το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων και ολοκληρώθηκε με την κλασική μέθοδο ΝΑΤΜ στην υφιστάμενη εργολαβία.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού στους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, προκειμένου ο Δήμος Περιστερίου το 2009 να διαθέτει συνολικά τρεις σταθμούς Μετρό (ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ).

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνονται και τα έργα ενοποίησης και αισθητικής ανάπλασης της κεντρικής Πλατείας του Δήμου Περιστερίου. Η πλατεία στη νέα της μορφή θα έχει συνολική έκταση 10.000 τμ. και μαζί με τους νέους Σταθμούς του Μετρό θα αναβαθμίσει αισθητά τον πέμπτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

Η επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από τον ‘Aγιο Αντώνιο προς Περιστέρι και Ανθούπολη υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 50.000 επιβάτες. Με την ολοκλήρωση των έργων της επέκτασης, η διαδρομή από την Ανθούπολη έως το κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα) θα καλύπτεται μόλις σε 11 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο σε ώρες αιχμής απαιτούνται για την ίδια διαδρομή τουλάχιστον 45 λεπτά.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG