Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΟ – Έργα τέχνης διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών κοσμούν σχεδόν το σύνολο των Σταθμών του Μετρό

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΡΟ – Έργα τέχνης διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών κοσμούν σχεδόν το σύνολο των Σταθμών του Μετρό

Έργο Τέχνης της Χριστίνας Σαραντοπούλου

Στους 27 Σταθμούς του Μετρό της Αθήνας που λειτουργούν σήμερα αναδεικνύεται η κρυμμένη πόλη και η πολιτιστική μας κληρονομιά με την συνύπαρξη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων με έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ και η Αττικό Μετρό ΑΕ, για πρώτη φορά σε δημόσιο έργο στην Ελλάδα, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα εικαστικής πλαισίωσης όπου έργα τέχνης διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών κοσμούν σχεδόν το σύνολο των Σταθμών του Μετρό. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, οι επιβάτες του Μετρό μπορούν να θαυμάσουν στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων του Σταθμού ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ την καλλιτεχνική παρέμβαση με το γλυπτό της Χριστίνας Σαραντοπούλου με τίτλο «Η πόλη ενώνει τη διαφορετικότητα των ανθρώπων».

Πρόκειται για μια σύνθεση οκτώ δακτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία κινείται συνεχώς αποκαλύπτοντας ένα μεταλλικό χάρτη της περιοχής του Σταθμού.

Το πρόγραμμα της εικαστικής πλαισίωσης της Αττικό Μετρό ΑΕ συνεχίζεται και στις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας, ενώ θα εφαρμοσθεί και στους Σταθμούς του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σταθμός ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εργο Τέχνης Χριστίνας Σαραντοπούλου

AM_Ag.Ioannis.St._Sarantopoulou_MED

Print Friendly, PDF & Email
WCAG