ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών

AM_Thess_Karam_May10_LGΟ Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

«Επισκέφθηκα σήμερα το κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό της Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκα για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών. Οι δύο »μετροπόντικες» βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Πολύ πρόσφατα, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε και στη δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ένα έργο με πέντε σταθμούς και πέντε χιλιόμετρα υπόγειας σήραγγας. Και, βεβαίως, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης η άλλη επέκταση, προς τη Σταυρούπολη. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο οδηγεί σε ένα πλήρες δίκτυο Μετρό, το οποίο θα μεταμορφώσει από συγκοινωνιακής πλευράς τη ζωή της Θεσσαλονίκης, θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό δημόσιο έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα και θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη.
Οι Θεσσαλονικείς, για πολλά χρόνια, Μετρό άκουγαν και Μετρό δεν έβλεπαν. Σήμερα το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια. Γίνεται πραγματικότητα».

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up