logo gr
logo en
Διαδικτυακή Πύλη - Αττικό Μετρό Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, επισκέφθηκαν στον Άλιμο το εργοτάξιο της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, επισκέφθηκαν στον Άλιμο το εργοτάξιο της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό
Αττικό Μετρό Α.Ε.
iso

Το μεγαλύτερο μέτωπο έργων Μετρό

Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, επισκέφθηκαν σήμερα στον Αλιμο το εργοτάξιο της επέκτασης του Μετρό προς το Ελληνικό και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των έργων της Αττικό Μετρό.

AM_alimos_constr_june09_LGΟ κ. Γ. Σουφλιάς  έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Εμείς προστατεύουμε το Περιβάλλον με έργα και όχι με λόγια. Το Μετρό αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό συγκοινωνιακό έργο στην Αττική και για τον λόγο αυτό δώσαμε προτεραιότητα στην ανάπτυξή του.
Υλοποιούμε σήμερα το μεγαλύτερο μέτωπο έργων Μετρό που έγινε στην Ελλάδα. Από τον Μάρτιο του 2004 έως σήμερα κατασκευάζουμε 26 νέους Σταθμούς Μετρό, 13 στην Αθήνα και 13 στη Θεσσαλονίκη.  Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ, έργο ασύγκριτο με κάθε άλλη περίοδο, διπλασιάζοντας το δίκτυο Μετρό στη χώρα.

Έχουμε διπλασιάσει τον ρυθμό παραγωγής έργων μετρό στην Ελλάδα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις χρειάστηκαν 15 χρόνια για ένα έργο μετρό 17 χλμ., την ώρα που εμείς σε λιγότερο από 6 χρόνια (2004-2010) μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και θα έχουμε ολοκληρώσει μόνο στην Αθήνα ένα έργο 13 χλμ. μετρό, κατασκευάζοντας παράλληλα 9,5 χλμ. μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Από τον Μάρτιο του 2004, το Μετρό της Αθήνας επεκτείνεται με 13 Σταθμούς.
Οι τρεις (3) σταθμοί Κεραμικός, Ελαιώνας και Αιγάλεω τέθηκαν σε λειτουργία το Μάιο του 2007.

Οι άλλοι 10 σταθμοί θα τεθούν σε λειτουργία ως εξής:
α) μέσα στον Αύγουστο του 2009, ο σταθμός Νομισματοκοπείο.
β) μέχρι το τέλος του 2009, οι σταθμοί Χολαργός, Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι), Περιστέρι, Ανθούπολη.
γ) μέχρι την Ανοιξη του 2010, οι σταθμοί Ηλιούπολη, Αλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό.
δ) μέχρι το Καλοκαίρι του 2010 ο σταθμός Αγ.Παρασκευή.

Επιπλέον, ο Διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στα Δυτικά Προάστια με κατάληξη στον Πειραιά, με υπόγεια σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 σύγχρονους σταθμούς (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημ. Θέατρο) ύψους 515 εκ. ευρώ βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.

Για τη Γραμμή U (Γραμμή 4), δηλαδή τη Γραμμή με μορφή Πέταλο, που ξεκινά από το Γαλάτσι, περνά από τα Δικαστήρια, από το κέντρο στο Πανεπιστήμιο και μετά από το Παγκράτι κατευθύνεται προς το Μαρούσι, με 20 χλμ. υπόγειας σήραγγας και 20 σταθμούς, οι μελέτες έχουν προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς και μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δημοπράτησή της πριν το τέλος του έτους.  Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Γραμμής U, σύντομα πρόκειται να φέρω πρόταση στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Παράλληλα, μέσα από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που σύντομα θα φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο με δίκτυο 8 Γραμμών μετρό με 220 χλμ. και 200 σταθμούς, εξυπηρετώντας έτσι σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού  της Πρωτεύουσας.
Για το ΥΠΕΧΩΔΕ το μετρό αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και με αυτό σχεδιάζουμε το μέλλον της Πρωτεύουσας, ένα μέλλον πιο φιλικό προς τους πολίτες και το περιβάλλον.”Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, επισκέφθηκε σήμερα τον υπό κατασκευή σταθμό του ΜΕΤΡΟ στον Αλιμο.

AM_argyroupoli_constr_june09_LGΟ Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως ήδη ακούσατε, την ερχόμενη άνοιξη οι Δήμοι της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού θα αποκτήσουν σύγχρονους σταθμούς Μετρό. Η απόσταση από τον Αλιμο μέχρι το κέντρο της Αθήνας – από το σημείο που βρισκόμαστε δηλαδή, μέχρι το κέντρο – θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 12 λεπτά, ενώ σήμερα με ΙΧ αυτοκίνητο απαιτείται, σε ώρα αιχμής, ίσως και πάνω από μισή ώρα.
Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στο μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο της χώρας. Επεκτείνουμε το Μετρό στα νότια προάστια, στις δυτικές συνοικίες, στο Περιστέρι, στην Ανθούπολη και στην Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι). Συνεχίζουμε προς τον Πειραιά και λησμονημένες περιοχές της πρωτεύουσας: στην Αγία Βαρβάρα, στο Κορυδαλλό, στη Νίκαια.
Χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με έργα, με σημαντικά έργα, αλλάζουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Αναβαθμίζουμε συνολικότερα την ποιότητα ζωής στο Λεκανοπέδιο.
Κάποιοι μπορεί να επενδύουν συστηματικά στην άρνηση, στην ισοπέδωση και στο ψέμα. Δεν μπορούν να αλλάξουν. Έχουν μείνει πίσω, στο χθες. Όμως η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα προοδεύει, η Ελλάδα πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας».

Print Friendly, PDF & Email
WCAG