ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ – Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

AM_Thess_Ag.Sofia_aug09_LGΓια τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού Μετρό ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, θα εφαρμοσθούναπό την ερχόμενη Δευτέρα (31 Αυγούστου 2009) οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Η εργοταξιακή κατάληψη μετατοπίζεται στο μέσο της οδού Εγνατία, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου μέχρι την οδό Στεφάνου Τάττη. Η οδός Εγνατία θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, εκατέρωθεν της εργοταξιακής κατάληψης.
  • Απαγορεύεται η αριστερή στροφή όλων των οχημάτων από την οδό Πλάτωνος προς την οδό Εγνατία. Η κίνηση των οχημάτων που κατέρχονται την οδό Πλάτωνος και επιθυμούν να εισέλθουν στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Εγνατία, θα γίνεται μέσω των οδών Ιουστινιανού και Μητροπολίτου Γενναδίου.
  • Καταργείται η διάβαση πεζών επί της οδού Εγνατία, μεταξύ των οδών Μενελάου Μπακατσέλου και Πλάτωνος. Οι πεζοί που κινούνται στο νότιο πεζοδρόμιο της οδού Εγνατία και επιθυμούν να κινηθούν προς το βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Εγνατία θα χρησιμοποιούν τις διαβάσεις πεζών που υπάρχουν στη συμβολή της οδού Εγνατία και Πλατεία Αριστοτέλους και την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου.
  • Η οδός Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Κεραμοπούλου, αμφιδρομείται και θα διαθέτει πλέον μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες.

Καθόλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόηση και τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του μεγάλου και πολύπλοκου έργου, της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το Γραφείο Επικοινωνίας (τηλ. 2310-526220) της εταιρείας βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ζήτημα σχετικά με το μεγάλο αυτό έργο.

Print Friendly, PDF & Email
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση