Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Έφθασε στο σταθμό «Ευκλείδης» και ο δεύτερος μετροπόντικας

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Έφθασε στο σταθμό «Ευκλείδης» και ο δεύτερος μετροπόντικας

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την άφιξη του πρώτου μετροπόντικα στο σταθμό «Ευκλείδης», συνεπής στο ραντεβού του, έκανε την είσοδό του στον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος μετροπόντικας, το ΤΒΜ «Γιωρίκας.

Στο ‘breakthrough’, παρέστησαν από πλευράς Εταιρείας το μέλος δ.σ. της Αττικό Μετρό Α.Ε. και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής Έργου της αναδόχου Κ/ξίας κ. Μιχάλης Σίμας, στελέχη της εταιρείας και εργαζόμενοι στα εργοτάξια.

Επίσης, παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Τάσος Κονακλίδης και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων & Επαγγελματιών ν. Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μανδρίνος, ο Γ.Γ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Σταμπολίδης.

Το breakthrough παρακολούθησαν και περισσότερα από ογδόντα μέλη του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδονίας (Σ.ΜΕ.Δ.Ε.ΚΕ.Μ), με την Πρόεδρο κα. Μαρία Γρηγοριάδου και τον Γ.Γ. κ. Τέλη Τοκατλίδη. Τα μέλη του ΣΜΕΔΕΚΕΜ πραγματοποίησαν και τεχνική επίσκεψη στο έργο.

Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι επιδίωξη της Αττικό Μετρό είναι η ολοκλήρωση του έργου, στον ταχύτερο χρόνο και με το μικρότερο δυνατό κόστος, ενώ οι εξορθολογιστικές τροποποιήσεις που εξετάζονται, δεν θέτουν επ’ ουδενί σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη του έργου και την περαίωσή του.

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι οι δύο μετροπόντικες έχουν διανοίξει σήραγγα 4,6 χλμ. από το Ν. Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το σταθμό «Ευκλείδη» και πως οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου επιταχύνονται. Με την οργανωτική αναδιάρθρωση του ανασκαφικού έργου και την εξάλειψη άσκοπών γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, επιτυγχάνεται ουσιαστική πρόοδος του αρχαιολογικού έργου. Παράλληλα, ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες για την κατασκευή του σταθμού «Ανάληψη» και οι εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε πως το Μετρό είναι ένα έργο που το έχει μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλονίκη και το οποίο πρέπει να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν, με τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG