Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Προχωρούν τα έργα του Μετρό στο σταθμό «Δημοκρατίας»

Από αύριο, Τρίτη 12/4, το εργοτάξιο για την κατασκευή του σταθμού «Δημοκρατίας» και της διακλάδωσης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Σταυρούπολη, μετατοπίζεται στο βόρειο τμήμα της οδού Μοναστηρίου , από την Πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Ταντάλου.

Το νότιο τμήμα της οδού Μοναστηρίου αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των αρχαιολογικών ανασκαφών . Για την κατασκευή του σταθμού και της διακλάδωσης θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία επί της Μοναστηρίου, τονίζεται ότι η οδός θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Mετατρέπονται σε αδιέξοδα τα τμήματα των οδών Προμηθέως και Οδυσσέως , από τη διασταύρωση με την οδό Αφροδίτης μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Μοναστηρίου . Η κυκλοφορία των οχημάτων για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται από τις γύρω οδούς.

Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερες τις πλευρές της οδού Ταντάλου , στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Αφροδίτης, όπως επίσης στη δεξιά πλευρά της οδού Αφροδίτης ( σύμφωνα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας), στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Ταντάλου.

Η Διεύθυνση Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης τονίζει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών και την απόδοση και του βορείου τμήματος της οδού Μοναστηρίου, στην κυκλοφορία.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG