Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Οι καταστηματάρχες της Μοναστηρίου για την πρόοδο των έργων του Μετρό

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Οι καταστηματάρχες της Μοναστηρίου για την πρόοδο των έργων του Μετρό

Η Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης, εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο και, συνεχίζουν να καταβάλλονται, έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα για τους καταστηματάρχες της οδού Μοναστηρίου, οι οποίοι σε ανοικτή επιστολή τους δηλώνουν υποστηρικτές του έργου.

Η επιστολή των καταστηματαρχών της περιοχής, που υφίστανται ταλαιπωρία από τα έργα κατασκευής του Μετρό, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών του ΥΠΥΜΕΔΙ , της Διοίκησης και των εργαζομένων της Αττικό Μετρό , όπως και των στελεχών αλλά και εργαζομένων της αναδόχου κοινοπραξίας. Την επιστολή αυτή, που υπογράφει ο εκπρόσωπος των εν λόγω καταστηματαρχών κ. Θεόδωρος Παμπούκης, παραθέτουμε και, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για επιτάχυνση των ρυθμών κατασκευής προκειμένου το έργο να αποδοθεί στο κοινό της πόλης και σε όσους την επισκέπτονται και αναπτύσσουν οικονομικές και άλλες δραστηριότητες σε αυτήν.

Το κείμενο της επιστολής έχεις ως εξής:

«Σήµερα, Τρίτη 12 Απριλίου του 2011, µετά από πολυετή αποκλεισµό των καταστηµάτων µας από τα εργοτάξια του Μετρό, µετατοπίστηκε το εργοτάξιο του Βαρδαρίου στο βόρειο τµήµα της Μοναστηρίου, απελευθερώνοντας το δρόµο µπροστά από τα καταστήµατά µας .

Η µεγάλη πληγή που ταλαιπωρούσε τις ζωές µας, κλείνει. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και προβληµάτων, η πρόοδος του έργου είναι εµφανής. Τον τελευταίο χρόνο µπήκαν οι βάσεις για την καλύτερη λειτουργία των εργοταξίων και ειδικά το τελευταίο εξάµηνο, που έγιναν πράξη οι νέοι σχεδιασµοί, το έργο πήρε φωτιά. Η πρόοδος του έργου αυξήθηκε κατά πολύ και αυτό οφείλεται στην θέληση της νέας διοίκησης του Υπουργείου και των νέων στελεχών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που µε καλύτερη οργάνωση και προσλήψεις εργατικού δυναµικού, κατάφεραν αυτό που για 4 χρόνια φαινόταν απίθανο. Να προχωρήσει το έργο. Η εικόνα των εργοταξίων άλλαξε προς το καλύτερο και είναι πλέον εµφανής η προσπάθεια όλων για την ολοκλήρωση του έργου. Από Διευθυντές µέχρι και εργάτες, ο καθένας πλέον µάχεται γι’ αυτό το έργο.

Με τα αποτελέσµατα της δουλειάς τους κατάφεραν να µας δώσουν ελπίδα και να µας πάρουν στο πλευρό τους, ώστε να στηρίξουµε όλοι µαζί το έργο. Κατάφεραν από διαµαρτυρόµενους, να µας κάνουν υποστηρικτές κι αυτό γιατί αναγνωρίζουµε την πραγµατική προσπάθεια που γίνεταΙ. Την αναγνωρίζουµε και οφείλουµε να ευχαριστήσουµε τους ανθρώπους που έδωσαν πνοή στο έργο.

Τη νέα πολιτική ηγεσία µέσω του Υφυπουργού Γ. Μαγκριώτη. Τη νέα διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου Κ. Ζέρβα. Τα νέα στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, τον διευθυντή Γ. Κωνσταντινίδη, τον υποδιευθυντή Γ. Καρακίτσιο, τον γεν. επιβλέποντα Κ. Κολοµόνδο και τους επιβλέποντες στο Βαρδάρι, Γ. Γουλτίδη και Γ. Καράµπαλη. Τα στελέχη της Κοινοπραξίας, τον διευθυντή Μ. Σίµα, τον διευθυντή της ΑΕΓΕΚ Ν. Κουταβά, τον εργοταξιάρχη Χ. Τζαβέλα, τον εργοδηγό Δ. Οικονοµίδη, τους αρχαιολόγους κ.αλ. και περισσότερο απ’ όλους τους εργάτες, που νυχθηµερόν εργάζονται για να τα καταφέρουν, το Σωµατείο των εργαζοµένων και τον πρόεδρο τους Χ. Κυπριανίδη, που στάθηκε δίπλα µας περισσότερο από τον καθένα, δίνοντας µας πραγµατικές ενηµερώσεις για την πορεία των εργασιών και βοήθεια στην αντιµετώπιση των προβληµάτων µας, εκπροσωπώντας τους εργαζόµενους κατάφεραν τα λόγια να γίνουν πράξη.

Κλείνουµε µε την ευχή, ότι ο ρυθµός των τελευταίων µηνών θα συνεχιστεί και αν είναι εφικτό να εντατικοποιηθεί ακόµα περισσότερο ώστε να απολαύσουµε το Μετρό και ως µέσο µεταφοράς».

Print Friendly, PDF & Email
WCAG