Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
Θεσσαλονίκη Αύγουστος 2021
  • Σταθμός Ν.Σ.Σ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης πυράντοχων αεραγωγών στο επίπεδο της αποβάθρας.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης επιφανείας στο βόρειο τμήμα το οποίο και παραδόθηκε προς χρήση από το κοινό. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ορθομαρμαρώσεων στο επίπεδο -1 και αποκατάστασης επιφανείας στο νότιο τμήμα του σταθμού.
  • Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η απόσπαση των αρχαιοτήτων με παράλληλη αρχαιολογική έρευνα, καθώς και αποδομήσεις αποσπάσεις αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή της νότιας πρόσβασης. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής των πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης στην Βόρεια πρόσβαση του σταθμού.
  • Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ:   Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατασκευής τοιχοποιΐας και επιχρισμάτων σε όλα τα επίπεδα. Στην περιοχή της Νότιας πρόσβασης του σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για την επανατοποθέτηση της Βυζαντινής Πλατείας.
  • Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης επιπέδου οδού στην περιοχή της βόρειας πρόσβασης και του Ασύλου του Παιδιού και στην περιοχή της νότιας πρόσβασης (περιοχή ΔΕ.Θ.), οι εργασίες επένδυσης του κεντρικού κλιμακοστασίου με πλάκες γρανίτη, η τοποθέτηση των διάτρητων ηχομονωτικών πανέλων στο επίπεδο τροχιάς, καθώς και η εγκατάσταση των κλιματιστικών μονάδων Κλειστού Βρόγχου (CCU) στους τεχνικούς χώρους. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ηλεκτρικών συνδέσεων κυλιομένων κλιμάκων και κλεισίματος οπών διελεύσεων σχαρών καλωδίων στους τεχνικούς χώρους.
  • Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κλεισίματος οπών διελεύσεων σχαρών καλωδίων στους τεχνικούς χώρους καθώς και εργασίες αποκατάστασης επιφανείας (οδ. 3η Σεπτεμβρίου και Εγνατία)
  • Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται κατασκευής του πλατύσκαλου της νότιας πρόσβασης, καθώς και εργασίες κλεισίματος οπών διελεύσεων σχαρών καλωδίων στους τεχνικούς χώρους.
  • Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες διαμόρφωσης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου.
  • Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες τοποθέτησης κατακόρυφων επενδύσεων από πανέλα αλουμινίου στους χώρους κοινού και εργασίες κλεισίματος οπών διελεύσεων σχαρών καλωδίων στους τεχνικούς χώρους.
  • Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης του συστήματος φωτισμού.
  • Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ορθομαρμάρωσης στους χώρους κοινού.
  • Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες τοποθέτησης κατακόρυφων επενδύσεων από πανέλα αλουμινίου στους χώρους κοινού και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος φωτισμού.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Κτηριακό συγκρότημα Ι:  Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες τοποθέτησης κουφωμάτων και θυρών αλουμινίου, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες εγκατάστασης σχαρών και καλωδίων διανομής ισχύος, εγκατάστασης του συστήματος αυτομάτου ελέγχου κτηρίου, εξοπλισμού αερισμού/κλιματισμού και εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης στο επίπεδο +58,00.

Κτηριακό συγκρότημα ΙΙ:  Σε εξέλιξη βρίσκονται οικοδομικές εργασίες και τοποθέτηση φεγγιτών και κουφωμάτων αλουμινίου, εργασίες τοποθέτησης ηχομονωτικών επενδύσεων τοίχων στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και εγκατάστασης του δικτύου αεραγωγών στο επίπεδο +70,40.

Στον περιβάλλοντα χώρο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής φρεατίων στις εσωτερικές οδούς του Αμαξοστασίου

  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΜΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διανομής στρωτήρων και συναρμολόγησης τροχιών στο τελευταίο τμήμα του δυτικού τομέα του Έργου «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και Επίσταθμος, καθώς και αλουμινοθερμικές συγκολλήσεις τροχιών μεταξύ των σταθμών «Αγίας Σοφίας» και «Δημοκρατίας» στη σήραγγα τροχιάς 2
  • ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:
  • Σύστημα Πυρόσβεσης (σήραγγες): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ανεξάρτητες δοκιμές του συστήματος στις σήραγγες από τον σταθμό «Σiντριβάνι» έως το Αμαξοστάσιο
  • Σύστημα Σηματοδότησης: Συνεχίζονται οι εσωτερικές δυναμικές δοκιμές στο Αμαξοστάσιο Πυλαίας και επεκτείνονται οι δυναμικές δοκιμές στη σήραγγα (δοκιμές ραδιοκάλυψης και εντοπισμού/αναγνώρισης ραδιοφάρων).

Συνεχίζονται οι εσωτερικές δοκιμές διεπαφών με τα υπόλοιπα υποσυστήματα στον χώρο του Αμαξοστασίου.

  • Τροχαίο Υλικό: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δυναμικές δοκιμές επιτάχυνσης και πέδησης σε τμήμα της γραμμής.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG