ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Προτάσεις για την υποστήριξη των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Γιάννη Μαγκριώτη, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων της πόλης, συμφώνησαν ως προς τα μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται στις περιοχές πέριξ των εργοταξίων του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τα αιτήματα των ανωτέρω φορέων θα υποβληθούν προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους Οργανισμούς και τις Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας, καθώς και στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εγκριθούν οι προτεινόμενες ειδικές πρόνοιες και τα υποστηρικτικά μέτρα για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα έργα κατασκευής του Μετρό.

Τονίζεται ότι ήδη έχει προηγηθεί η καταγραφή των καταστημάτων και των επαγγελματιών, που βρίσκονται στις ζώνες επιρροής των έργων κατασκευής των σταθμών του Μετρό, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης , τα Επιμελητήρια, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν με εκπροσώπους των αρμοδίων Διευθύνσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αναπλάσεις στους χώρους κατασκευής των σταθμών του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη μετείχαν :

O Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων ν. Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μανδρίνος.

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κοσμάς Καλογιάννης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Υποδιευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Μαρίνος Τσαγκαράκης.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης κα. Ελένη Φουντουλίδου και το στέλεχος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Χριστότζογλου.

Από πλευράς Αττικό Μετρό Α.Ε., μετείχε ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης.

AM_Press_01.08.2011_1_LG

Print Friendly, PDF & Email
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση