Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Ο Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης

«Το 2011 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά του Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά το 2012 θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση στους ρυθμούς κατασκευής του βασικού άξονα. Παράλληλα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης της επέκτασης προς Καλαμαριά και θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της, ενώ θα προκηρυχθούν οι οριστικές μελέτες για την πρώτη επέκταση προς τα δυτικά, με κατεύθυνση την Ευκαρπία και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υφυπουργός ΥΠΥΜΕΔΙ κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τον υπό κατασκευή σταθμό «Αγία Σοφία» , όπου εκτελείται αρχαιολογική ανασκαφή και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζομένους για τη νέα χρονιά Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και στελέχη της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ο κ. Υφυπουργός τόνισε τη σημασία της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 41,8 εκατ. ευρώ για την αρχαιολογική έρευνα, που στις επόμενες ημέρες πρόκειται να συζητηθείστην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαγκριώτης, στην ανασκαφική έρευνα, υπογραμμίζοντας ότι η κατασκευή του Μετρό αποτελεί παράλληλα μοναδική ευκαιρία για να έρθει στην επιφάνεια η επί 23 αιώνες αδιάλειπτη ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, δήλωσε την αισιοδοξία του για τη λειτουργία, το 2015,της βασικής γραμμής του Μετρό και ανέφερε ότι ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του δικτύου Μετρό των 33 χλμ. που περιλαμβάνει επιπλέον τη δεύτερη επέκταση δυτικά προς Αμπελόκηπους, Μενεμένη και Εύοσμο- Κορδελιό, τη γραμμή Πανεπιστήμιο- Τούμπα – Χαριλάου και την επέκταση προς Αεροδρόμιο. Το συνολικό κόστους του δικτύου εκτιμάται στα 3,5 δις. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG