ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επέκταση προς Καλαμαριά

Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της επέκτασης «Μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, RFP194/09» και την προέγκριση των Τευχών Διαγωνισμού από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΠ/ΠΕΡΑΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε. με χθεσινή του απόφαση ενέκρινε τα τεύχη του Β’ σταδίου του διαγωνισμού του έργου, τα οποία θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στους τέσσερις (4) διαγωνιζόμενους ήτοι:

  • Εταιρεία : «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ»
  • Κοινοπραξία εταιρειών: «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS»
  • Κοινοπραξία εταιρειών: «ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION S.A.»
  • Κοινοπραξία εταιρειών: «J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA S.P.A. – ALSTOM TRANSPORT S.A»Η εταιρεία εκτιμά ότι το καλοκαίρι του 2012, πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες της κατασκευής της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης, προς Καλαμαριά, έργο που θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη μέσου σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,8 χλμ. με 5 σταθμούς, 5 φρέατα εξαερισμού, δύο σήραγγες μονής τροχιάς και θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 522 εκατ. Ευρώ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση