Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Το έργο της Επέκτασης του ΤΡΑΜ προς Πειραιά, έχει ολοκληρωθεί από το 2019  και η έναρξη της εμπορικής του λειτουργίας είχε προγραμματισθεί τον Ιανουάριο του 2020. Μετά όμως την πυρκαγιά στο διατηρητέο κτίριο της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, η λειτουργία ανεστάλη, λόγω απαγόρευσης για λόγους ασφαλείας από την Τροχαία, της κυκλοφορίας στην δεξιά λωρίδα της οδού από την οποία διέρχεται και το ΤΡΑΜ.

Τα προβλήματα στατικότητας στο κτίριο αντιμετωπίσθηκαν, τον Οκτώβριο του 2021 άρθηκε από την Τροχαία η απαγόρευση της κυκλοφορίας και κατέστη δυνατόν να επανακυκλοφορήσουν οι συρμοί και να ολοκληρωθούν οι σχετικές δοκιμές και η Επέκταση να δοθεί σε εμπορική λειτουργία στις 15/12/2021.

Επίσης η Αττικό Μετρό Α.Ε. με την προμήθεια 25 νέων συρμών ΤΡΑΜ, που ήδη έχοντας ολοκληρώσει τους  απαραίτητους ελέγχους/δοκιμές έχουν ενταχθεί τόσο στην νέα επέκταση αλλά και στο υφιστάμενο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., αναβάθμισε περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο υφιστάμενο δίκτυο του Τροχιοδρόμου Αθήνας καλύπτοντας τις νέες ανάγκες σε τροχαίο υλικό που προκύπτουν από την Επέκταση του δικτύου Τραμ προς Πειραιά, παράλληλα με τη συμβολή της στη βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη των μεταφορών στην Αττική.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG