ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Φοιτητές του Imperial College στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης , επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο μορφωτικής επίσκεψης στην Ελλάδα, 49 μεταπτυχιακοί φοιτητές (MSc) του προγράμματος Εδαφομηχανικής, Γεωτεχνικής Σεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Γεωλογίας του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Toυς φοιτητές συνόδευαν οι καθηγητές τους Dave Potts , Clark Fendon, R.Gail, C.O’Sallivan και Γ. Ντουνιάς.

Στελέχη της Αττικό Μετρό / Μετρό Θεσσαλονίκης και της αναδόχου κοινοπραξίας, σε παρουσίαση που έγινε την Παρασκευή 25 Μαϊου, στα γραφεία της εταιρείας, έκαναν εκτενή περιγραφή του έργου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα γεωδομητικής παρακολούθησης ‘Kronos’.

Στη συνέχεια ,  οι φοιτητές επισκέφθηκαν τον σταθμό ‘Ευκλείδης’ , όπου ενημερώθηκαν για τη μεθοδολογία κατασκευής των σταθμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, τη λειτουργία των ΤΒΜ όπως και για τη διαδικασία αξιολόγησης και παρακολούθησης των κτιρίων, για την προστασία τους κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Οι φοιτητές του Imperial College, εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον κατά την επίσκεψή τους στο Μετρό Θεσσαλονίκης, γιατί τους αναλύθηκαν, πρακτικά και όχι μόνο θεωρητικά, οι τρόποι επίλυσης τεχνικών προβλημάτων.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up