Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Το Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους καταστηματάρχες της Ανάληψης

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Το Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους καταστηματάρχες της Ανάληψης

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τους φορείς της πόλης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και την ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Σταθμού «Ανάληψη».

Ο Διευθυντής Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, επισκέφθηκε, μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Θ. κ.κ. Μιχάλη Ζορπίδη και Γιώργο Ηλιάδη, το εργοτάξιο στο σταθμό «Ανάληψη» και επισήμανε ότι το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ότι έχουν επιλυθεί τα πολυσύνθετα τεχνικά προβλήματα, όπως αυτά του συγκεκριμένου σταθμού. Διαπιστώνεται δε, ότι οι κατασκευαστικές εργασίες δεν παρουσιάζουν την ανάλογη πρόοδο, με κύρια αιτία τη χρηματοδοτική δυσκολία της Αναδόχου Κ/ξίας.

Έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί αμέσως μετά την έγκριση της από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη περιοχή μεταξύ των σταθμών «Φλέμιγκ» και «Πατρίκιος» και ιδιαίτερα στην περιοχή του σταθμού «Ανάληψη». Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εργασίες περιορισμού της εργοταξιακής κατάληψης στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Μπότσαρη και Χατζηλαζάρου.

Στην ενημέρωση των καταστηματαρχών της περιοχής Ανάληψης, που προηγούμενα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασε αναλυτικά τις συνθήκες του έργου και της περιοχής.

Τα αιτήματα που τέθηκαν από το Ε.Ε.Θ. για φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλης μορφής οικονομικές ενισχύσεις τονίστηκε ότι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες της Αττικό Μετρό και θα πρέπει να υποβληθούν στους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα.

AM_Press_25.07.2012_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG