Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Το Μετρό Θεσσαλονίκης απαντά στην επιστολή του κ. Π. Ψωμιάδη

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Το Μετρό Θεσσαλονίκης απαντά στην επιστολή του κ. Π. Ψωμιάδη

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., αναφορικά με την επιστολή του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ζητεί τη διερεύνηση των καθυστερήσεων σε συγκεκριμένα τμήματα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, σημειώνει τα εξής:

Η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εργάζονται για την εξεύρεση άμεσων λύσεων στην κύρια αιτία για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις, που είναι η δυσκολία χρηματοδότησης των κατασκευαστικών εργασιών από πλευράς της Αναδόχου Κοινοπραξίας.

Στο δυτικό τμήμα του έργου, τα εργοτάξια των σταθμών «Δημοκρατία», «Βενιζέλου» και «Αγ. Σοφία» παραμένουν δεσμευμένα από τις Υπηρεσίες Αρχαιοτήτων. Οι αρχαιολογικές έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με πλήρη στελέχωση, σε δύο βάρδιες. Στους σταθμούς «Δημοκρατία» και «Αγ. Σοφία» βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας αποσπάσεις, Βασιλικής στο ένα σταθμό και οδού με τις υποδομές της στον άλλο. Στο σταθμό «Βενιζέλου», μετά την απορρύπανση από τον υδράργυρο και την έγκριση επανέναρξης των εργασιών από το ΚΕ.Π.Ε.Κ., συνεχίζεται η ανασκαφική έρευνα.

Σημειώνεται ότι η πορεία του αρχαιολογικού έργου αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Υποδομών κ. Σταύρου Καλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου και της Γενικής Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, όπως επίσης του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Χρήστου Τσίτουρα, του Διευθυντή Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη και του Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθ. Μιχάλη Τιβέριου, όπου συμφωνήθηκε η συστηματική παρακολούθηση της προόδου των ανασκαφών. Για το σκοπό αυτό αποφασίσθηκε η επίσκεψη στο έργο, σε μηνιαία βάση, της Διευθύντριας Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Διευθύντριας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ η Γ.Γ. Πολιτισμού έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση εντός του έτους, όλων των εν εξελίξει ανασκαφικών εργασιών.

Όσον αφορά την περιοχή του σταθμού «Ανάληψη», έχει ήδη αποδεσμευτεί το τμήμα της οδού Δελφών μεταξύ των οδών Μπότσαρη και Χατζηλαζάρου, ενώ εκκρεμεί η έγκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, της κυκλοφοριακής μελέτης για το ανατολικό τμήμα της πόλης, η οποία, με την εφαρμογή της θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας στη Δελφών και τις παρακείμενες οδούς.

Τονίζεται ότι, μέλημα του αρμοδίου Υπουργείου όπως και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είναι η αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που καθυστερούν το έργο και, η επιτάχυνσή του ρυθμού των εργασιών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Print Friendly, PDF & Email
WCAG