Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Νέα Γραμμή 4 του Μετρό, Τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή Σταθμός Κολωνάκι Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Νέα Γραμμή 4 του Μετρό, Τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή Σταθμός Κολωνάκι Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Νέα Γραμμή 4 του Μετρό

Τμήμα Α’ – Άλσος Βεΐκου – Γουδή

Σταθμός Κολωνάκι

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του σταθμού«Κολωνάκι»της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Τμήμα Α’: Άλσος Βεΐκου – Γουδή έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες  που αφορούν την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο τμήμα του ανοικτού ορύγματος του σταθμού που βρίσκεται εντός της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, περιορίζοντας μέχρι σήμερα στο ελάχιστο δυνατό την όχληση στην κυκλοφορία και στην κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική αλληλουχία, ακολουθεί η εκτέλεση εργασιών  μετατοπίσεων των ιδιαίτερα σημαντικών δικτύων Κοινής Ωφέλειας  που διέρχονται από  το ανοικτό όρυγμα του εν λόγω σταθμού (Υψηλή, Μέση και  Χαμηλή Τάση ΔΕΔΔΗΕ , Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κλπ.). Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην γύρω περιοχή, η έναρξη των οποίων προγραμματίζεται να εφαρμοσθεί από το πρωί της Κυριακής  31 Ιουλίου 2022.

Σημειώνεται ότι κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ‘ανοιχτές’ οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση, στάσεις ΟΑΣΑ-ΤΑΞΙ και την εξυπηρέτηση των  μόνιμων  κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Η πρώτη φάση των κυκλοφορικών ρυθμίσεων για το Σταθμό Κολωνάκι θα ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής  31 Ιουλίου 2022 ως ακολούθως και θα έχει διάρκεια περίπου 3 εβδομάδες.

Η κυκλοφορία από την οδό Αναγνωστοπούλου προς την Πατριάρχου Ιωακείμ θα πραγματοποιείται μόνο προς την κατεύθυνση προς Μαράσλειο.

   Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατριάρχου Ιωακείμ από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά με μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.

   Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο τμήμα μεταξύ του πεζόδρομου της οδού Τσακάλωφ και πριν την οδό Σκουφά επηρεάζεται με προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στις δύο κατευθύνσεις  της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ.

Καθ‘ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας θα είναι στη διάθεση των περιοίκων και των παρακείμενων επιχειρήσεων για την εξυπηρέτησή τους.

Θα γίνεται έγκαιρη ενημέρωση στο κοινό σχετικά με τη διάρκεια και την υλοποίηση των επόμενων  κυκλοφοριακών φάσεων.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ευχαριστεί για την κατανόηση και ζητά την συνεργασία των πολιτών για την εύρυθμη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη της Αθήνας.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WCAG