ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Ενημέρωση του ΕΒΕΑ για τα έργα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ

Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Μίχαλος μαζί με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, επισκέφθηκαν σήμερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις επερχόμενες εξελίξεις, όσον αφορά το Μετρό και το Τραμ στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας, σε συνάρτηση με την οικονομική και αναπτυξιακή τους διάσταση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καθοριστική συμβολή των έργων μετρό στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιφέρεια των Αθηνών. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ (ΑΜ) κ. Χρήστος Τσίτουρας, πλαισιωμένος από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜ και από υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, παρουσίασε και ανέλυσε διεξοδικά:

  • Την επερχόμενη λειτουργία των 7 νέων σταθμών Μετρό εντός του 2013
  • Τις κατασκευαστικές εξελίξεις για τους 6 νέους σταθμούς Μετρό προς Πειραιά
  • Την νέα Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, της οποίας πλέον οι μελέτες βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης/ωριμανσης
  • Την νέα επέκταση του Τραμ προς τον Πειραιά

Αμέσως μετά ο κ.Μίχαλος δήλωσε την ικανοποίηση του για τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται πλέον στην πρωτεύουσα έχοντας άμεσο αντίκτυπο στην εμπορική και οικονομική ζωή της πόλης, για αυτό και συνεχάρη τη Διοίκηση και τους υπευθύνους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για το επίπεδο του έργου και του προγραμματισμού που επιτελείται στην εταιρία.

Στην αναπτυξιακή διάσταση των έργο Μετρό, που είναι προϊόν της άριστης συνεργασίας μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Ταυτόχρονα, η δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου μεταφορών με συνεχείς επεκτάσεις και αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελεί πρώτιστο στόχο επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Αντίστοιχα ο κ. Τσίτουρας τόνισε ότι «τα έργα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ αποτελούν σήμερα την αιχμής του δόρατος για την πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η χώρα. Τον επόμενο χρόνο περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων πρόκειται να συνδράμουν την κατασκευή των επεκτάσεων του τραμ και του μετρό προς τον Πειραιά. Τα έργα Μετρό είναι υψίστης προτεραιότητας, καθώς αφορούν την ποιότητα ζωής του μέσου πολίτη, βελτιώνουν τους περιβαλλοντικούς δείκτες, επιλύουν κυκλοφοριακά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και συμβάλλουν πολλαπλώς στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίτουρας αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της εταιρίας, με τη συμμετοχή της στο διεθνή ανταγωνισμό παρέχοντας τεχνογνωσία και υπηρεσίες, πρωτοβουλίες που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up