ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – Αναβάθμιση της συνεργασίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τίθεται η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτει για την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων στις περιοχές κατασκευής έργων μετρό μετά από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων, αναπλάσεων δημόσιων χώρων, πεζοδρομήσεων ή άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή των έργων αρμοδιότητας της εταιρίας.

Η παροχή συμβουλευτικών και τεχνικών υπηρεσιών από το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ προς τους ΟΤΑ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου (project manager) αποβλέπει στη διευκόλυνση της έγκρισης και εξεύρεσης χρηματοδότησης, της υλοποίησης και της ποιότητας κατασκευής, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ποιοτική αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ. Χρήστος Τσίτουρας.

Οι δήμαρχοι Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Ηλιούπολης κ. Βασίλειος Βαλασόπουλος, Αλίμου κ. Αθανάσιος Ορφανός, Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρήστος Κορτζίδης, Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης, Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, Παπάγου – Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης, Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, Φιλοθέης-Ψυχικού-Ν.Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Ρέππας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα άμεσα και έμμεσα οφέλη που θα επιφέρουν οι νέοι Σταθμοί του Μετρό.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ κ.Χρήστος Τσίτουρας υπογράμμισε ότι «η καινοτομία είναι καθημερινά παρούσα στα έργα Μετρό. Όμως, το Μετρό εκτός από γρήγορη, άνετη και ασφαλή μετακίνηση προσφέρει «υπεραξία» στις περιοχές όπου κατασκευάζονται σήμερα οι σταθμοί, έχει άμεσο αντίκτυπο στην εμπορική και οικονομική ζωή των Δήμων. Στην κατεύθυνση αυτή και σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επόμενος στόχος μας αποτελεί η τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη των δήμων».

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων κ. Στράτος Σιμόπουλος επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδει το Υπουργείο και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ στην άμεση παράδοση και υλοποίηση των έργων, την ανάπλαση των περιοχών με το πέρας των εργοταξιακών καταλήψεων του Μετρό, το πρόγραμμα αναπλάσεων που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στους επιφανειακούς χώρους των 7 νέων προς παράδοση σταθμών στο Μετρό της Αθήνας, καθώς και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που ήρθαν στο φως χάρις στην κατασκευή του Μετρό.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη τους στα έργα του Μετρό, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον νέο τρόπο λειτουργίας που προτάθηκε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, αναμένοντας στο άμεσο μέλλον ορατά αποτελέσματα με την υλοποίηση τέτοιων έργων, που είναι τόσο απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up