Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – H Αττικό Μετρό Α.Ε., την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, διοργάνωσε στη Σταυρούπολη Ημερίδα με θέμα « Η Ανάπτυξη του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη», προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής για την επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – H Αττικό Μετρό Α.Ε., την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, διοργάνωσε στη Σταυρούπολη Ημερίδα με θέμα « Η Ανάπτυξη του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη», προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής για την επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη

H Αττικό Μετρό Α.Ε., την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, διοργάνωσε στη Σταυρούπολη Ημερίδα με θέμα « Η Ανάπτυξη του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη», προκειμένου να ενημερωθούν οι Δημοτικές Αρχές της περιοχής για την επέκταση του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Μελετών κ. Γιώργος Λεουτσάκος. Παριστάμενοι ήταν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Δημήτρης Σαραμάντος, καθώς και πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάστηκε το έργο Επέκτασης του Μετρό προς Σταυρούπολη – Ευκαρπία, το οποίο περιλαμβάνει 5,26 χλμ. σήραγγας και 5 σταθμούς (Νεάπολη, Παύλου Μελά, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία). Το έργο προβλέπεται να εξυπηρετεί περίπου 80.000 επιβάτες ημερησίως και έχει προϋπολογισμό 650 εκ. €, συμπεριλαμβανομένης μιας αναγκαίας επέκτασης του αμαξοστασίου που ήδη κατασκευάζεται στην Πυλαία. Η ωρίμανση του έργου βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης των τεχνικών μελετών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστος Τσίτουρας δήλωσε: «Το Μετρό Θεσσαλονίκης κατευθύνεται προς τα Δυτικά της πόλης, καθώς ολοκληρώνονται σταδιακά οι μελέτες για την επέκταση προς τη Σταυρούπολη, ενώ βρίσκονται σε τροχιά ωρίμανσης και οι μελέτες της επέκτασης προς Εύοσμο και Κορδελιό. Οι μελέτες πραγματοποιούνται εσωτερικά από την Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας σε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου, όπως συνέβη και στην περίπτωση της επέκτασης προς την Καλαμαριά. Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τη Σταυρούπολη και με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, η δημοπράτηση του έργου δύναται να ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες.»

Ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «Σήμερα, είμαστε εδώ προωθώντας μια διαβούλευση καθοριστική με τις τοπικές κοινωνίες. Η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και θα δημιουργήσει οικονομικές και εμπορικές υπεραξίες, σε μια περιοχή που τις έχει βαθιά ανάγκη.»

Τέλος έγινε αναφορά στις διαδικασίες ωρίμανσης και της Επέκτασης προς Εύοσμο, μήκους 4,4 χλμ. με 4 σταθμούς. Για το έργο αυτό έχει γίνει η προκαταρκτική χάραξη, υπογράφηκε η σύμβαση για τις τοπογραφικές έρευνες, ενώ δημοπρατήθηκαν πρόσφατα οι γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες.

AM_Press_10.03.2014_LG

Print Friendly, PDF & Email
WCAG